Gümrük Bakanlığının mülakat açıklaması ne kadar doğru

Güvenlik soruşturması, personel alımına başvuran tüm adaylara değil, atanmaya hak kazanan adaylara yapılır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Mayıs 2017 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrük Bakanlığının mülakat açıklaması ne kadar doğru

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, personel alım sonuçlarının açıklanamamasına ilişkin olarak, güvenlik soruşturmasını gerekçe göstermişti. Tıklayınız.

Bakanlığın açıklamasında yer aldığı üzere, 657 sayılı Kanununda yapılan değişiklikle, Devlet memurluğuna alınma şartları arasına "Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak." hükmü eklenmiştir.

Ancak hali hazırdaki tüm diğer kamu kurumu uygulamalarda, güvenlik soruşturması şartı sadece atama işlemleri aranmaktadır. Personel alımına başvuran tüm adaylara güvenlik soruşturması yapmak gibi bir uygulama bulunmamaktadır. Güvenlik soruşturması mülakatı geçen ve ataması yapılacak olan adaylara yapılmaktadır.

Örneğin, MEB, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımında mülakatları 13 Mayıs 2017'de tamamladı, sonuçları da 4 gün sonra 17 Mayıs'ta açıkladı. Öğretmenlerin güvenlik soruşturmaları da atamalar sırasında yaptırılacaktır..

Dolaysıyla, Gümrük Bakanlığı, açıklamasında ifade ettiği üzere, gerçekten de personel alımına başvuran tüm adaylara güvenlik soruşturması yapıyorsa,

1- Emniyet ve Milli İstihbarat Teşkilatını gereksiz yere meşgul etmekte,

2- Boş yere 4,5 aydır tüm adayları bekletmekte, mükerrer başvurulara yol açarak, iş bekleyen adayların kamuya girmesine engel olmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber