Başbuğ ve Fidan'ı 'Abi'ye sormuşlar

İtirafçı olan Balyoz kumpasının savcısı Hüseyin Kaplan, "Erdoğan düşmanlığımız arttı. Gezi'de hükümet zarar görsün istedim. Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması ve İlker Başbuğ'un alınması abilere sorulmuştur" dedi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Mayıs 2017 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbuğ ve Fidan'ı 'Abi'ye sormuşlar

Hilal YILDIRMIM

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'nün yargı yapılanmasında hakim ve savcılara yönelik başlatılan soruşturmada tutuklanan Balyoz Davası savcılarından Hüseyin Kaplan hakkında iddianame hazırlandı.

30 YILDIR ÖRGÜTÜN İÇİNDEYİM

İddianamede 30 yıl boyunca FETÖ yapılanması içinde yer aldığını kabul ettiğini belirten Kaplan'ın, Balyoz Planı Davası'nın duruşma savcılarından olduğu ve örgütün amacı doğrultusunda usulsüz ve hukuka aykırı yargılama yaptığı belirtildi. Kaplan, bölge abiliği yaptığını söyledi. İddianamede Kaplan ve diğer şüphelilerin söz konusu Balyoz Planı Davası'nda, CD ortamında verilen esas hakkındaki mütalaayı, iddianamenin kabulünden önce yazmaya başladıkları belirtildi. Kaplan, isim verip itirafçı olmak istemediğini ancak pişman olduğunu ve kanuni haktan yararlanmak istediğini söyledi.

ÜÇ KİŞİYİ TUTUKLAYACAKLARDI

İfadesinde MİT krizine ilişkin savcı Sadrettin Sarıkaya'nın kendisine sadece Hakan Fidan ve arkadaşlarının ifadesini almak için adliyeye çağırdığını söylediğini belirten Kaplan, sonradan, savcının Oslo belgelerinin Diyarbakır'da yapılan bir aramada ele geçirilmesinden dolayı Hakan Fidan haricindeki diğer üç kişiyi tutuklamaya sevk edeceğini duyduğunu söyledi.

BİRE BİR GÖRÜŞME YAPILMALI

Savcının kendisine Hakan Fidan'ı tutuklamaya sevk etmeyeceğini söylediğini, ancak sonradan yakalama çıkarttığını belirten Kaplan, bu konuyu Yurt Atayün ve istihbaratçı Erol'un Başsavcıvekili Fikret Seçen'e açtıklarında, Seçen'in "Bu hassas konu, görevinizden olabilirsiniz" dediğini belirten Kaplan, "Bu kadar önemli bir konu ancak cemaat abisiyle bire bir görüşülerek yapılabilir" dedi. Kaplan, "Örneğin; İlker Başbuğ' un alınması olayını ilgili savcı ile abinin konuşmuş olacağını, kendilerinin ise Başbuğ'un alındıktan sonra duyacağını" söyledi.

GEZİ'DE HÜKÜMET ZARAR GÖRSÜN İSTEDİM

Kaplan ifadesinde " 2011 yılında cemaatle hükümet arasında gerginlik çıktığında Efkan Ala ve Hakan Fidan'ın birkaç kişilik grupla cemaati hedef aldıklarını ve tasfiye etmek için çalışmalar yaptıklarını duyduklarında rahatsız olduklarını anlattı. Bundan dolayı kendilerinde Erdoğan düşmanlığı gelişmeye başladığını, kendisinin Gezi Parkı olaylarında hükümetin zarar görmesini istediğini itiraf etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber