İstanbul Valiliği 19 Mayıs kutlamaları kapsamında etkinlik düzenledi

İstanbul Valiliği ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bayram kutlamaları kapsamında etkinlik düzenlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2017 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul Valiliği 19 Mayıs kutlamaları kapsamında etkinlik düzenledi

- İstanbul Valiliği ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında etkinlik düzenlendi.

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonundaki programa, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Koç, 19 Mayıs'ın sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adı olduğunu anlattı.

Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkışıyla milletin bağımsızlık ve özgürlük ateşini yaktığı belirten Koç, ''Bu aynı zamanda tüm dünyaya haykırılan bir varoluş narasıdır.'' dedi.

Koç, Türk insanının geleceği söz konusu olduğu zaman, bayrağını korumak için gözünü kırpmadan canını feda ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''İşte 15 Temmuz gecesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla bütün milletimiz sokağa döküldü. 15 Temmuz'da bu gençlik tarih yazdı. Gençlerimiz en önde koşarak, kendilerinden şüphe duyanlara en güzel cevabı verdi. Ulubatlı Hasan'dan gelen selamı alarak, tankların, silahların, uçakların, helikopterlerin karşısına aslanlar gibi dikildiklerinde, ecdatlarına layık olduklarını ispatladı. O gece şehit olan vatandaşlarımızın içinde 16, 17 18, 19, 20 yaşlarında nice körpecik fidanlar vardı. Bu vesile ile ben bir kez daha tüm şehitlerimize rahmet niyaz ediyorum.''

Programda resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini, Vali Şahin, Orgeneral Avsever ve Kadir Topbaş'ın elinden aldı.

TRT tarafından hazırlanan ''19 Mayıs ve Atatürk'' konulu sinevizyon gösterisinin de yapıldığı etkinlikte, Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi Korosu tarafından seslendirilen ''Gençlik Marşı'' izleyicilerden alkış aldı.

Recep Tayyip Kahya adlı öğrencinin "Bandırma" adlı şiiri alkış aldı

Öğrencilerin şiir okuduğu etkinlikte, engelli sporcuların tekvando gösterisiyle Spor İstanbul Grubu'nun ''gençlik, dans ve spor'' temalı gösterisi ilgiyle izlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber