Kara Kuvvetleri ve Jandarma'ya personel alımı yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Mart 2007 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLANLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na muvazzaf ve sözleşmeli astsubay ile sivil memur, Jandarma Genel Komutanlığı'na da sivil memur alınacak.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda muvazzaf veya sözleşmeli astsubay olarak çalışmak isteyenler, Başvurularını 23 Mart 2007 tarihine kadar "Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi Komutanlığı 06620 Cebeci/Ankara" adresine yapabilecekler.

Yazılı sınav, 21 Nisan 2007 tarihinde Ankara, İstanbul, İzmir, Malatya, Erzurum ve KKTC'de (Girne) gerçekleştirilecek. Yazılı sınav sonuçları 1-4 Mayıs 2007 tarihleri arasında, ön sağlık ve fiziki kabiliyet yeterlilik testi sonuçları

1-4 Haziran 2007 tarihleri arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığının

"www.kkk.tsk.mil.tr internet" adresinde ve "KaraNet" ana sayfasında ilan edilecek. Yazılı sınavda başarılı olan adayların ön sağlık, fiziki kabiliyet ve yeterlilik testi 14-25 Mayıs 2007 tarihleri arasında Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı (Etimesgut/Ankara), mülakat sınavları ise 11-22 Haziran 2007 tarihleri arasında Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi Komutanlığı'nda

yapılacak.

Seçmeler sonucunda asil olarak tespit edilen adaylar Nisan 2008'de başlayacak olan Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimine katılacaklar ve 30 Ağustos 2008'de Astsubay Çavuş rütbesiyle sınıf okullarına gönderilecekler.

Muvazzaf astsubay adayları için, ilan edilen ilk müracaat tarihinde düzeltilmemiş nüfus kaydına göre dört yıl ve daha fazla süreli öğrenimi bitirenler için 28 yaşından, daha az süreli yüksek öğretimi bitirenler için 26 yaşından, uzman erbaşlar için de 28 yaşından gün almamış olmak, sözleşmeli astsubay adayları için de ilk müracaat tarihinde düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşından, uzman erbaşlar için 25 yaşından gün almamış olmak şartı aranıyor.

KOMUTANLIK BANDOSUNA SES SANATÇISI ALINACAK

Muvazzaf astsubay adayları piyade, tank, topçu, hava savunma, istihbarat, istihkam, istihkam teknisyen, muhabere, muhabere teknisyen, ulaştırma, ordu donatım, ordu donatım teknisyen, levazım, maliye, personel, uçak/helikopter teknisyeni ve harita branşlarında alınacak. Piyade, tank ve topçu branşlarına sözleşmeli erkek astsubay, personel branşına ise sözleşmeli kadın astsubay alınacak.

Türk Kara Kuvvetleri'nin bando sınıfındaki ihtiyaçları için de sözleşmeli astsubay alınacak. Alınacak kadın personel, ses sanatçısı (soprano), flüt, obua ve fagot branşlarında, erkek personel ise 1. violin, 2. violin, viola ve cello branşlarında olacak.

KARA KUVVETLERİNE SİVİL MEMUR ALIMI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, ayrıca 178 sivil memur alınacak.

Adayların, 2004 veya 2006 Yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına (2004 veya 2006 KPSS) girmiş olmaları (pratisyen tabipler hariç) ve Devlet Memurları Kanunun değişik 48'inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmaları (A bendinin 6'ncı fıkrası hariç) gerekecek. Adaylardan, lisans mezunları için (pratisyen tabipler hariç) 2004 veya 2006 yılı KPSS sınavına ait KPSSP03, Ön lisans mezunları için 2004 yılı veya 2006 yılı KPSS sınavına ait KPSSP93, Orta öğrenim mezunları için de 2004 yılı veya 2006 yılı KPSS sınavına ait KPSSP94 puanları kullanılacak.

Başvurular, 7-9 Nisan 2007 tarihleri arasında Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi Komutanlığı Cebeci/Ankara adresine yapılacak. 4. Uygulamalı sınav ve mülakat da 25 Nisan-4 Mayıs 2007 tarihleri arasında aynı adreste gerçekleştirilecek.

Değerlendirmeye tabi tutulacak adaylara ait isim listeleri ve sınav günleri 17 Nisan 2007 günü sınav yeri olarak belirtilen adreste ve Kara Kuvvetleri

Komutanlığı'nın "www.kkk.tsk.mil.tr" internet adresinde yayınlanacak.

JANDARMA, 200 SİVİL MEMUR ALACAK

Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı birliklerde görevlendirilmek üzere de 200 sivil memur alınacak.

Adaylarda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın sivil memur adaylarında aradığı şartların yanı sıra adayların merkezi sınav (KPSS) giriş tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 34 yaşından gün almamış olmak şartı da aranıyor.

Başvurular ise Korgeneral Naci Tınaz Jandarma Kışlası Anıttepe/Ankara adresine 3-6 Nisan 2007 tarihleri arasında yapılabilecek. Başvuru formları komutanlığın internet adresinden (www.jandarma.tsk.mil.tr) temin edilebilirken, başvurular, posta veya diğer şekillerde kabul edilmeyecek.

Değerlendirmeye tabi tutulacak adaylara ait isim listeleri ile nerede değerlendirilmeye tabi tutulacakları da en geç 13 Nisan 2007 tarihine kadar komutanlığın internet sitesinden yayınlanacak. Ayrıca, yazı ile bilgilendirme yapılmayacak. Değerlendirme ise mülakat ve/veya uygulamalı sınav şeklinde 16-20 Nisan 2007 tarihleri arasında Anıttepe Korgeneral Naci TINAZ Jandarma Kışlası'nda yapılacak. Adayların hangi tarihte çağrılacağı başvuru sonuçları ile birlikte duyurulacak. Değerlendirme sonuçları da en geç 15 gün içinde internet adresinden duyurulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber