Kışladaki zehirlenmeler için 'şebeke suyu' iddialarına açıklama

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Yaşar Coşkun, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki zehirlenme vakalarının "kentin şebeke suyundan kaynaklanmış olabileceği" yönündeki iddiaların gerçekliği bulunmadığını belirterek, "Zehirlenme vakalarının yaşandığı kışlalarda askeriye kendi su şebekesini kullanıyor, şehir şebekesini kullanmıyor." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2017 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün sosyal medya üzerinden, kentin şebeke suyuna ilişkin bazı paylaşımlar yapıldığına dikkati çekerek, "1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki zehirlenmenin bundan kaynaklandığına" yönelik iddiaların bir gerçekliği bulunmadığını ifade etti.

Su tahlillerinin, hem kendi hem de Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince düzenli yapıldığını dile getiren Coşkun, şöyle konuştu:

"Suda bakteriye ilişkin herhangi bir belirti yok. Askeriye su ihtiyacını kendi sondajından karşılıyor. Zehirlenme vakalarının yaşandığı kışlalarda askeriye kendi su şebekesini kullanıyor, şehir şebekesini kullanmıyor. Askeriyenin kendisine ait sondajı ve kaynakları var, onu kullanıyorlar. Bizde sadece küçük karakollar var, o karakollar şehir şebekesi kullanıyor. O karakollarda da herhangi bir sıkıntı yok. Şehir şebeke suyunu kullananlarda şu ana kadar rastlanan herhangi bir vaka olmamıştır."

Zekeriya Güneş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber