Sivas'ta eğitime hayırsever desteği

Sivas'ta bir hayırsever tarafından yaptırılacak 16 derslikli ilkokul için protokol imzalandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2017 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sivas'ta eğitime hayırsever desteği

Sivas Valisi Davut Gül, valilikteki imza töreninde, Sivas'ta bu kapsamda 8. okulun protokolünün imzalandığını söyledi.

Gül, "Daha önce 100 derslikli 7 protokol yapmıştık. Bunun içerisinde okul öncesi eğitim, meslek liseleri, ortaokul ve liseler vardı. Votorantim Çimento ile 16 derslikli sekizinci protokolü yapacağız." dedi.

Bu yıl en az 10 protokol yapmayı planladıklarını aktaran Gül, "2 protokole daha ihtiyacımız var. Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi Türkiye'nin en büyük bütçesi. Buna destek veren daha önceki hayırseverlerimize, şimdiki çimento fabrikamıza da ayrıca teşekkür ediyoruz. Amacımız tekli eğitime geçmek. Sivas'ta da öngörülen süre içerisinde tekli eğitime geçmiş olacağız. Sivas'ta Milli Eğitim Bakanlığının devam eden projelerinin miktarı 185 milyon lira. Bunun içerisinde onarımlar ve ilave kaynakları saymıyoruz. Onlarla birlikte 200 milyon liranın üzerinde devam eden yatırım var." diye konuştu.

Votorantim Çimento ile yapılacak protokol hakkında da bilgi veren Gül, "Bu protokolün finansmanının yüzde 50'sini Votorantim Çimento, yüzde 50'si de Milli Eğitim Bakanlığımızın kaynaklarıyla Sivas İl Özel İdaresi tarafından karşılaşacak. 2018'in eylül ayında da tamamlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

Votorantim AŞ Sivas Fabrikası Genel Müdürü Yusuf Yenigün de kentte eğitime katkı vermek adına protokolü imzaladıklarını dile getirerek, "Çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik. Sayın Valimizin desteğiyle bu yatırıma biz de el birliğiyle katkı sağlamak istedik. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Konuşmaların ardından Gültepe Mahallesi'nde yapımına başlanacak okulun protokolü imzalandı.

İmza töreninde Vali Yardımcısı Can Aksoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da bulundu.

Merve Topuz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber