DPB, 2017 KPSS kadro şartlarında düzeltmeler yaptı

Devlet Personel Başkanlığı, 2017 KPSS'de yer alacak bazı kadro şartlarında değişiklik yaptı. VHKİ alımında aranan hosteslik şartı düzeltildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Haziran 2017 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DPB, 2017 KPSS kadro şartlarında düzeltmeler yaptı

Memurlar.net olarak, KPSS kılavuzunda yer alacak kadrolara dair bazı tespitlerizi paylaşmıştık.

Devlet Personel Başkanlığı, 2017/1 KPSS tercih kılavuzunda yer alan kadro niteliklerine dair eleştirileri dikkate alarak 4 maddelik bir açıklama yaptı.

Başkanlığın yaptığı açıklamada, hostes şartının sehven konulduğu ve düzeltildiği, zabıta memuru alımında yaş şartının İçişleri Bakanlığınca yazılı olarak talep edildiği, TEİAŞ ve Konya Beyşehir Belediye başkanlığının ise mühendis kadroları için aranan şartları ihtiyaçları çerçevesinde belirlediklerini belirtmiştir.

İŞTE DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞININ YAPTIĞI AÇIKLAMA

2017/1 KPSS MERKEZİ YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ İÇİN İSTENİLEN NİTELİKLER HAKKINDA DUYURU

Bilindiği üzere 21/06/2017 tarihinde tercih işlemleri başlayacak 2017/1 KPSS merkezi yerleştirme işlemlerine ilişkin kadro/pozisyonlar ile istenilen nitelikler www.turkiye.gov.tr internet adresinde Başkanlığımız sayfasında yer alan "KPSS Tercih Rehberi" aracılığı ile adayların bilgisine sunulmuş bulunmaktadır.

İlan edilecek kadro ve pozisyonlar için bazı yayın organlarında yer alan haberler hakkında aşağıdaki açıklamaların yapılması zarureti ortaya çıkmış bulunmaktadır:

1-Çorum İl Özel İdaresi VHKİ kadrosu için istenilen "6285-M.E.B.'Dan Onaylı Hosteslik Sertifikası Sahibi Olmak" nitelik kodu Çorum il özel idaresince ilgili kadro için talep edilmesi gereken "6225" kodu yerine sehven talep edilmiş olup, ilgili kurumun talebi üzerine "6285" kodu ilgili kadro için istenilen nitelik kodları arasından çıkarılmıştır.

2-Zabıta ve itfaiye eri alımlarında 2017/1 KPSS merkezi yerleştirme işlemleri ile birlikte "6199- Yerleştirme işlemlerinin ilk günü itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak" nitelik kodu talep edilmiş bulunmaktadır. Bu kodun kullanılması hususunda İçişleri Bakanlığı ile gerekli yazışmalar yapılmış ve Bakanlıkça zabıta memuru ve itfaiye eri kadroları için "gerek görevin niteliği ve gerekse bu görevi yürütecek personelin özellikleri itibariyle, hizmetlerin etkin ve verimli yürütülmesi için otuz yaşını doldurmamış olmak şartının aranmasının uygun olacağının" yazı ile bildirilmesi üzerine "6199" kodu ilgili kadrolara eklenmiştir.

3-Bilindiği üzere KPSS Tercih Kılavuzunda ilan edilen kadro ve pozisyonlar ile bunlar için aranılan nitelikler, ilgili kurum ve kuruluşların ihtiyaçları ve yürürlükteki mevzuatları ile Başkanlığımızca onaylanan Nitelik Kod Kılavuzu'nda belirtilen nitelikler çerçevesinde kurumlar tarafından belirlenmekte ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü üzerine ÖSYM Başkanlığınca ilan edilmektedir. Devlet Personel Başkanlığının bu husustaki görevi ilan edilmek üzere Devlet Personel Başkanlığına intikal ettirilen kadrolar ve bu kadrolar için aranan nitelikleri, kadro unvanı istenilen nitelik uyumu, mer'i mevzuat ve Nitelik Kod Kılavuzunda yer alan hususlara uygunluk yönünden incelemekten ibarettir.

2017/1 KPSS yerleştirme işlemlerinde Konya Beyşehir Belediye Başkanlığı ve TEİAŞ Genel Müdürlüğünce talep edilen mühendis unvanları için talep edilen nitelikler ve bu nitelikler içerisinde yer alan yabancı dil ve yabancı dil seviyeleri de adı geçen kurumlarca halen var olan ve öngördükleri ihtiyaçları çerçevesinde belirlenmiş bulunmaktadır. Bu unvanlar için talep edilen yabancı dil seviyeleri hakkında ilgili kurumlar kadro/pozisyon talep aşamasında uyarılmış ve ilgili kurumlar bu uyarıları da dikkate alarak yabancı dil sevilerini bizzat kendileri belirlemişlerdir.

4-2017/1 KPSS yerleştirme işlemleri için www.turkiye.gov.tr internet adresinde Başkanlığımız sayfasında yer alan tercih bilgi sisteminde yer alan Çatalağzı Belediye Başkanlığına ait kadrolar ilgili Belediye Başkanlığı tarafından "Belediye personel giderlerinin belediye gelirlerine oranının %40'ın üzerinde olduğu ve yeni personel alımı için İçişleri Bakanlığımızdan izin alınmadığının" bildirilmesi üzerine 2017/1 KPSS Tercih kılavuzundan çıkarılmış bulunmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber