Denizli'de 19 tutuklu sanığın tahliye talepleri reddedildi

Örgütün Tavas ilçesindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında açılan davada 19'u tutuklu 72 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2017 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Denizli'de 19 tutuklu sanığın tahliye talepleri reddedildi

Denizli'nin Tavas ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada 19'u tutuklu 72 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince, duruşma salonuna dönüştürülen Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile sanık yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşmada, dijital materyaller ve iletişim programları ile ilgili raporlar okundu. Savcılık mütalaasından sonra sanıklar ve avukatlarının ara karar öncesi taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, duruşmaya bir süre ara vermesinin ardından davanın 4. duruşmasının ara kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, telefon hatlarının aidiyetlerinin tespiti bakımından "ByLock" tarihini kapsayacak şekilde görüşme kayıtlarının istenmesine, "ByLock" yazışmalarının içerikleri ve sohbet gruplarında kimler olduğuna ilişkin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne müzekkere yazılmasına, firari sanıklar hakkındaki yakalama kararının beklenmesine ve infazın uygulanmasına karar verdi.

Mahkeme, tutuksuz sanıkların adli kontrol şartının kaldırılması ve tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar vererek, duruşmayı 11 Ekim'e erteledi.

-İddianame

Soruşturma kapsamında 31'i tutuklu 72 şüpheli hakkında açılan davanın ilk duruşmasında 3, ikinci duruşmada da 6 sanık tahliye edilmişti. Daha sonraki duruşmada 22 tutuklu sanıktan 3'ü tahliye edilmişti.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, Tavas Cumhuriyet Başsavcılığınca "FETÖ/PDY'nin Tavas'taki çatı yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında 72 kişi hakkında hazırlanan ve Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, FETÖ'nün Tavas'taki örgütlenme şekli, hiyerarşik yapısı, bu yapıya bağlı kişilerin hareket tarzları anlatılıyor.

FETÖ/PDY'nin Tavas'taki mütevelli heyet oluşumu, dershane, yurt, pansiyon ve okullardan oluşan eğitim, kadın ve ışık evleri yapılanmalarının yer aldığı iddianamede, "ABD imamı" olduğu belirtilen İsmail Büyükçelebi'nin Tavaslı olmasından dolayı ilçeye büyük önem verildiği belirtilerek, Büyükçelebi'nin 2014'te geldiği Tavas'ta 70 kadar kişinin katılımıyla toplantı yaptığına ilişkin bilgilere de yer veriliyor.

Zanlılar hakkında "örgüt üyesi olmak" suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber