İl dışı nakillerde, eşlerden ikisinin de tercihte bulunması zorunlu mu?

İl dışı nakil işlemlerinde eşlerden ikisinin de tercihte bulunması zorunlu değil

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Haziran 2017 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İl dışı nakillerde, eşlerden ikisinin de tercihte bulunması zorunlu mu?

İl dışı yer değiştirme süreci başladı. Ve 21 Haziran 2017 Çarşamba sona eriyor.

İkisi de öğretmen olan eşler birimiz istersek onun tayini çıkarsa ben de ozür grubunda isteyemez miyiz? sorusu en çok sorulan sorular arasında.

Geçmiş yıllarda eşlerin birlikte aynı illeri isteme zorunluluğu vardı. Eğer eşlerin ikisi de istemez ise Özür grubunda isteyemiyor Şubat Özür grubunu beklemek zorunda kalıyorlardı.

Son yıllarda bu kural kaldırıldı. Eşlerden biri isteyip giderse diğeri Ağustos özür de isteyebiliyor.

Fakat isteğe bağlı atamalarda tayini çıkan eş, tayinini iptal ettirip aynı yerde kalamaz özür grubunda eski yerine gidemez.

İptal edilemeyeceği kural olarak duyuruda var ama son yıllarda bakanlık iptal başvurusu alıyor. Bu yıl ne olur bilmiyoruz . İptal olmayacaktır gibi hareket etmek en garantisi.

Bu noktada tavsiyemiz;

Eğer iki eş için de boş yer varsa birbirinden uzak da olsa ikisinin de tercih etmesine fayda var. Böylece ikisi de aynı il'e gitmiş olur. Oraya gidildikten sonra Ağustos Özür grubunda biri diğerinin yanına atama isteyerek birleşme sağlanabilir. İl dışı atamalarda tüm boş kadrolar ilan edilmez ama Özür grubunda açılmak zorunda. Hatta o döneme yetişirse emekliye olan öğretmenlerin kadrosu da yansıtılır.

Karar ve tercih tabii ki öğretmenlerin.

Maksut Balmuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber