OHAL uzadıkça tartışmalar derinlik kazınıyor!

Ancak bu kesimlerde bile OHAL uzadıkça ve tasfiyeler sürdükçe tartışmanın derinlik kazındığını görüyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2017 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
OHAL uzadıkça tartışmalar derinlik kazınıyor!

Türkiye küçük Millet Meclislerinin (TkMM), haziranda gerçekleştirdiği toplantılarda, "OHAL'de yaşamak" konusu tartışıldı.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TkMM Meclis Koordinatörü Oya Özden ile Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Haziran ayında 11 ilde yapılan ve 82 sivil toplum örgütünün katıldığı, "OHAL'de yaşamak" konulu toplantı sonuçlarını değerlendirdi.

TkMM'nin dönem dönem toplantılar yaptığını belirten Atıcı, bunu kendilerinin de çok önemsediklerini söyledi. Parlamento üyelerini, yerel dinamiklerle bir araya getirmesi açısından toplantıların önemli olduğunu dile getiren Atıcı, "Örneğin, Mersin'de hangi partiye mensup olursa olsun bütün milletvekilleri, sivil toplum örgütleri ve halk arzu ettiği taktirde bu toplantılara katılıyor ve fikir beyan edebiliyor." diye konuştu.

Toplantıların bu ayki konusunun "OHAL'de yaşamak" olduğuna dikkati çeken Atıcı, "Türkiye ne konuşuyorsa TkMM'de bunu konuşuyor. OHAL bu ayın önemli bir konusudur." dedi.

Toplantılara ilişkin bilgi veren Atıcı, şöyle devam etti:

"Bir yıl geçmesine rağmen toplantıya katılan bazı kesimler olağanüstü hal yaşanmakta olduğunu kısmen kabul ediyorlar. Bu kesimler hükümetin, OHAL ilan etmesini kısmi olarak haklı buluyorlar. Yine bazı kesimler TSK ve devlet bürokrasisinde yaşanan ilk tasfiyeler hakkında da çok ciddi tartışmalar yapmıyorlar. Bu kesimler genellikle hükümete yakın ya da MHP'nin hükümete yakın kanatlarından oluşuyor. Ancak bu kesimlerde bile OHAL uzadıkça ve tasfiyeler sürdükçe tartışmanın derinlik kazındığını görüyoruz."

Bir gazetecinin OHAL'e tepki amacıyla kaç aydır sakal bıraktığı yönündeki sorusu üzerine Atıcı, "20 Temmuz'da OHAL ilanını, bir sivil darbe olarak gördüğümüz için protesto ve yas tutma amaçlı olarak sakal bırakmaya başladık. İki gün sonra bir yılı dolduracak." yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber