'Hukuki mücadele konusunda devletimiz gerekeni yapıyor'

Hukuki mücadele konusunda devletimiz gerekeni yapıyor. Her halükarda karşılarına çıkacak cezaları alacaklar. Burada aynı zamanda psikolojik mücadele yürütüyorlar, Türkiye düşmanı olan devletleri arkalarında görüyorlar. Bunu değiştirmemiz gerekiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2017 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Hukuki mücadele konusunda devletimiz gerekeni yapıyor'

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Silivri'de görülen Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik davaların yargı sürecinin gayet güzel işlediğini belirterek, "Beklemek lazım, sabırlı olmak lazım." dedi.

Bugün görülen davaların duruşmalarını izlemek üzere Silivri'ye gelen Aydın, "Mahrem FETÖ imamları" davasının ilk duruşmasının görüldüğünü söyledi.

Duruşmada kimlik tespiti yapıldığını, sanık sayısının çok fazla olduğunu ifade eden Aydın, "Bu nedenle biraz zaman alacak gibi. Neticede süreç devam ediyor." diye konuştu.

Milletin hain darbe girişimini topyekun engellediğini aktaran Aydın, şöyle konuştu:

"Devletimiz kurumlarıyla gayet güzel işliyor. Silivri'de görülen davaların yargı süreci gayet güzel işliyor. Eski bir avukat olarak yargı süreçlerini bilen bir insan olarak söylüyorum. Beklemek lazım, sabırlı olmak lazım, bağımsız yargıya güvenmek lazım. İnanıyorum ki sağlıklı ilerleyen bu süreç sağlıklı sonuçlar verecektir ve hakkaniyete ve vicdana uygun kararlar çıkacak diye umuyorum.

Tabii anayasamıza göre ve kanunlarımıza göre, mahkeme duruşmalar alenidir. Herkese açıktır. Bir vatandaş ve Belediye Başkanı olarak bu duruşmaları izlemek istiyorum, merak ediyorum. Herkesin takip etmesini tavsiye ediyorum. Mağduruz aynı zaman da bir mağdur olarak da duruşmaları takip edeceğim. AK Parti İl Başkanlığının önündeki olaylarla ilgili açılmış bir dava var. İnşallah 24 Temmuz'da görülecek olan o davaya da müdahil olacağım."

Aydın, yargı süreciyle ilgili konuşmanın doğru olmadığını ve adalete güvenmek gerektiğini vurguladı.

- "Hukuki mücadele konusunda devletimiz gerekeni yapıyor"

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise "Mahrem FETÖ imamları" davasının duruşmasını izlediğini söyledi.

Bu gizli örgütlenmenin hukuken ortaya çıkarılmasının zaman alabileceğini ifade eden Uysal, şöyle devam etti:

"Hukuki mücadele konusunda devletimiz gerekeni yapıyor. Her halükarda karşılarına çıkacak cezaları alacaklar. Burada aynı zamanda psikolojik mücadele yürütüyorlar, Türkiye düşmanı olan devletleri arkalarında görüyorlar. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Onları destekleyenlere karşı durmamız gerekiyor. Bunu 15 Temmuz'un birinci yılındaki demokrasi nöbetlerinde gördük. Davalar açılmış olsa bile mücadele devam ediyor. FETÖ'den en ufak zarar görmüş kişilerin bile davalara müdahil olması gerekiyor. Davaları sürekli takip etmeliyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber