'Yüzbaşı G3 ile vatandaşa doğru ateş etti'

Savunma yapan tutuksuz sanık Altıntaş: - "Yüzbaşı Süleyman Ahmet Kaya ateş etmeye başladı. Hürriyet binasının önündeyiz, herkes dışarı çıktı ve bize küfretmeye başladılar. Kaya, G3 tüfeği ile vatandaşa doğru ateş etmeye başladı"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2017 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yüzbaşı G3 ile vatandaşa doğru ateş etti'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Bağcılar'daki Doğan Medya Center'ın işgal edilip yayınının kesilmesi ve çıkan olaylarda 1 kişinin şehit edilmesine ilişkin 3'ü tutuklu 19 sanığın yargılandığı davada savunma yapan tutuksuz sanık Burak Altıntaş, "Yüzbaşı Süleyman Ahmet Kaya ateş etmeye başladı. Hürriyet binasının önündeyiz, herkes dışarı çıktı ve bize küfretmeye başladılar. Süleyman Ahmet Kaya, G3 tüfeği ile vatandaşa doğru ateş etmeye başladı." dedi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıkların savunmasının alınmasına devam edildi.

15 Temmuz darbe girişimi esnasında Hürriyet gazetesinin binasına giren erlerden tutuksuz sanık Burak Altıntaş, kışlaya helikopter geldiğinde, kendilerine bir binaya gideceklerinin söylendiğini, binanın emniyete alınmasından sonra emniyet personeline teslim edileceği bilgisi verildiğini aktardı.

- "Yüzbaşı G3 ile vatandaşa doğru ateş etti"

İçeri girdiklerinde yanında bulunan rütbelilerin herkese dışarı çıkmasını söylediğini belirten Altıntaş, "Yüzbaşı Süleyman Ahmet Kaya ateş etmeye başladı. Hürriyet binasının önündeyiz, herkes dışarı çıktı ve bize küfretmeye başladılar. Süleyman Ahmet Kaya, G3 tüfeği ile vatandaşa doğru ateş etmeye başladı." diye konuştu.

Korktuğu için kendini yere attığını söyleyen Altıntaş, savunmasına şöyle devam etti:

"Kaya bir o tarafa bir bu tarafa ateş ediyordu. 'Binanın içine girin' dedi, biz ateş etmeyince. Binanın içine girince yerleştirmeye başladı. Binanın içinde kayboldu nereye gitti biz bilmiyoruz, girişe oturup 155'i aramaya çalışıyoruz. Gaz ve göz yaşartıcı bomba atılmaya başlandı. Polis üniformalı abiler bizi mutfağa aldılar, daha sonrada bize olayı anlattılar."

- "Yaklaşan olduğunda, ateş edin" emri

Eski yüzbaşı Kaya'nın emrinin, "Katları kontrol edin hiçbir insan kalmasın, binayı boşaltın" şeklinde olduğunu söyleyen tutuksuz sanık Altıntaş, binaya girdiklerinde ise "Yaklaşan olduğunda, dokunan olduğunda ateş edin, siz Türk askerisiniz dokunulmazlığınız var" yönünde emir aldıklarını belirtti.

- "İlerleme düzenleri eğitimi verildi"

Tutuksuz sanık Harun Darı, kendilerinin helikoptere binmeden önce komutanları tarafından kendilerine "kama düzeni" ve "birerli avcı" ilerleme düzenini bilip bilmediklerinin sorulduğunu belirtti.

Bilmediklerini belirtmeleri üzerine rütbelilerin kendilerine "Binanın tepesinden girersek kama düzeni, kapıdan girersek birerli avcı şeklinde gireceğiz." dediğini söyleyen Darı, helikoptere binmeden önce bu düzenlerin eğitiminin kendilerine kışlada verildiğini ifade etti.

Binanın oraya gittiklerinde eski yüzbaşı Kaya'nın havaya ateş ettiğini söyleyen Darı, "Ateş açılması üzerine kapı açıldı. İçerideki görevlilerin elleri ensesindeydi. İnsanların bize karşı işleyecek suç durumu yoktu. Ablacığım abicim lütfen binayı boşaltın dedim. Herkes zemin kata indi, binadaki ışıklar kesildi." ifadelerini kullandı.

-"Ben şahidim halka ve polise ateş etti"

Tutuksuz sanık Darı, şunları kaydetti:

"Yüzbaşı Kaya bizi dışarıya çıkardı, Kanal D binasına götürdü. Kaya 'çatışacak mühimmatımız var' dedi. Milli sporcu olmama rağmen 50 metrelik mesafeyi koşamadım. Polis gelsin diye dua ediyoruz, silahları teslim edelim, diye. Kaya bize 'polislere ateş edin' dedi. Ben şahidim halka ve polise ateş etti. Ben kelime-i şehadet getirdim. Polisler içeriye ateş ediyordu, Kaya da dışarı ateş ediyordu."

Salonda bulunan 14 tutuksuz sanığın savunmasını tamamlamasının ardından, mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber