Zorunlu staj ile fark yaratmak istiyoruz

Üniversiteler Fark yaratmak İçin Çaba Harcıyor: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesinde Zorunlu Staj

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Temmuz 2017 14:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Zorunlu staj ile fark yaratmak istiyoruz

AYBÜ İşletme Fakültesi, müfredatına zorunlu staj dersi ekleyerek fark yaratmak için kolları sıvadı. İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncer Asunakutlu, Türkiye'de işletme bölümlerinin sayısının artmasıyla rekabet ortamı oluştuğuna dikkat çekerken, Üniversite ve Fakültelerin rekabetçi stratejileri geliştirerek fark yaratması gerektiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Asunakutlu, İşletme Fakültesi olarak, zorunlu staj imkanı sağlayarak öğrencilerimiz ve mezunlarımız için fark yaratma gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Yüzde Yüz İngilizce eğitim verilen AYBÜ İşletme Fakültesi'de liyakate dayalı işe alım süreci ile nitelikli bir kadro oluşturduklarını belirten Prof. Dr. Asunakutlu, öğretim üyelerinden yüksek dil puanı ve güçlü bir özgeçmişin yanında, deneme dersi talep ettiklerini ifade etti. İşletme Fakültesi'ni farklılaştıran hususlardan bir diğerinin disiplinlerarası çalışma olduğunun altını çizen İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asunakutlu, "Fakültemizde işletme anabilim dalları dışında, endüstri mühendisi, bilgisayar mühendisi, maden mühendisi, kamu yönetimi, uluslararası ilişikler, matematik, istatistik ve daha bir çok alandan öğretim elemanlarımız bulunmaktadır. Bu farklı ve güçlü arka plan, Fakültemizin çatısı altında sinerjiye dönüşmektedir." dedi. Prof. Dr. Asunakutlu, "Fakültemizin araştırma projelerine katılım oranı oldukça yüksektir. Fakültemizde herhangi bir araştırma projesine dahil olmayan öğretim üyemiz yoktur. " diyerek İşletme Fakültesinin farklılaştıran hususlardan biri olarak araştırma odaklılığı ve araştırma projelerine vurgu yaptı. Son olarak Prof. Dr. Asunakutlu "öğrencilerimiz, dekan, dekan yardımcıları, bölüm başkanları, bölüm başkan yardımcıları, öğretim elemanları ve idari personelimize her zaman ulaşabilmekte ve taleplerini iletebilmektedir" diyerek öğrenci odaklı bir fakülte olduklarını ve öğrenci memnuniyetine büyük önem verdiklerini ifade etti.

İşletme Fakültesi bünyesinde 60'ar kontenjanlı dört bölüm bulunmaktadır: İşletme, Uluslararası Ticaret ve işletmecilik, Yönetim Bilişim Sistemleri, Bankacılık ve Finans. Dört bölümün de kontenjan doluluk oranı %100'dür. İşletme Fakültesi'nde 8 profesör, 7 doçent, 14 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi, 22 araştırma görevlisi görev yapmaktadır. İngilizce eğitim veren İşletme Fakültesi'nde toplam 1165 öğrencinin 286'sı bu yıl Hazırlık Okulunda okudu. 146 yabancı uyruklu öğrenciye sahip İşletme Fakültesi uluslararası bir devlet üniversitesi hedefiyle yola çıkan ve Devlet üniversiteleri arasında en fazla yabancı uyruklu öğrenci oranına sahip olan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin önemli bir temsilcisidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber