Belleticilik görevine ilişkin olarak ödenecek ek ders ücretleri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mart 2007 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün Ek ders ücreti konulu 27.02.2007 tarihli ve 2007/19 nolu Genelgesinin Genelgesinin 8. maddesi gereğince;
"8- Kararın 13'üncü maddesinde, belleticilik görevine ilişkin olarak ödenecek ek ders ücretleri düzenlenmiştir. Bu kapsamda yapılacak ödemelerin belleticilik görevinin düzenlendiği Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri ile birlikte değerlendirilmesi gerektiğinden, söz konusu Yönetmeliğin ilgili hükmüne yer verilerek konunun geniş olarak ele alınmasında yarar görülmektedir.
Bilindiği gibi, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Pansiyonları Yönetmeliği'nin 25/07/2001 tarihli ve 24473 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yönetmelik ile değişik 10'uncu maddesinde; "Yatılı ve pansiyonlu okullarda; öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim, öğretim, etüt çalışmaları ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde belletici görevlendirilir. Belleticiler, okulda görevli öğretmenlerden, yeterli sayıda öğretmen olmaması hâlinde aynı yerleşim yerindeki diğer eğitim kurumlarında görevli öğretmenler arasından istekli olanlara öncelik verilerek okul müdürünün teklifi ve millî eğitim müdürünün onayı ile görevlendirilir.
Bir günde;
1- Özel eğitim okullarında 25 öğrenciye kadar 1, 25-50 öğrenciye kadar 2, 50 ve daha fazla öğrenci için 3,
2- Diğer okullarda 50 öğrenciye kadar 1, 50-100 öğrenciye kadar 2, 100 ve daha fazla öğrenci için 3
belletici görevlendirilmesi esastır.
Belleticiler, görevlerinden dolayı ilgili müdür yardımcısına karşı sorumlu olup okul yönetimince hazırlanacak nöbet çizelgesine göre nöbet tutmakla yükümlüdürler. Erkek öğrencilerin kaldıkları pansiyonlarda erkek, kız öğrencilerin kaldıkları pansiyonlarda bayan, kız ve erkek öğrencilerin birlikte kaldığı pansiyonlarda ise aynı anda hem erkek hem bayan belletici görevlendirilmesine özen gösterilir. Belletici öğretmenlerden nöbet tutacaklar okul yönetimince belirlenir. Nöbet 24 saat sürer. Nöbetçi belleticiler gece pansiyonda kalırlar. Diğer belleticiler ise olanaklar ölçüsünde isterlerse pansiyonda kalabilirler. Bayan belletici öğretmenlere, istemeleri hâlinde hamilelik süresi içinde ve doğum sonrasında bir yıl süreyle nöbet görevi verilmez." hükmüne yer verilmiştir.
Bu çerçevede;
Bir yatılı veya pansiyonlu okul için o okulda görevli öğretmenlerden, o okulda yeterli sayıda öğretmen olmaması hâlinde aynı yerleşim yerindeki diğer eğitim kurumlarında görevli öğretmenler arasından istekli olanlara öncelik verilmek koşuluyla okul müdürünün teklifi ve millî eğitim müdürünün onayı ile yeterli sayıda belletici belirlenecektir. İstekli olanlara öncelik verilmesi, istekli olmayanlara bu kapsamda görev verilmemesi anlamına gelmeyeceğinden, gerekmesi hâlinde resen belirleme yapılabilecektir.
Belletici olarak belirlenenlerden özel eğitim okullarında 25 öğrenciye kadar 1, 25-50 öğrenciye kadar 2, 50 ve daha fazla öğrenci için 3; diğer okullarda ise 50 öğrenciye kadar 1, 50-100 öğrenciye kadar 2, 100 ve daha fazla öğrenci için 3 öğretmen o gün belletici olarak görevlendirilecektir. Okul pansiyonunun kız ve erkek bölümlerinin ayrı ayrı olması farklı bir belirleme yapılmasını gerektirmeyecektir.
Belletici olarak görevlendirilen öğretmenlerden nöbet tutacaklar okul yönetimince belirlenecek ve bu öğretmenler 24 saat süresince nöbet görevlerini yerine getireceklerdir.
Bir günde 3'ten fazla olmamak üzere belletici olarak görevlendirilenlere bu görevleri için 4 saat ek ders ücreti ödenecek, bunlardan nöbetçi olarak belirlenip 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 2 saat daha ek ders ücreti ödenecektir. Belletici olarak görevlendirilmeyen öğretmenlerin çeşitli görevleri bağlamında yerine getirdikleri diğer nöbet görevleri için ise herhangi bir şekilde ek ders ücreti ödenmeyecektir.
Belletici olarak görevlendirilen öğretmenlerden aynı günlerde ders de okutanlar, okuttukları dersin ek ders ücreti ödenmesini gerektirecek kapsamda olması kaydıyla, her iki görev karşılığı ek ders ücretinden ayrı ayrı yararlandırılacaklardır.
Okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları ile bu yönetim görevlerine vekâleten atanmış olanlara belleticilik görevi verilmeyecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber