Sağlıkta işlemler tek merkezden yürütülmeli

Eksen Sağlık Bir Sen Genel Başkanı Arif Yaşar yaptığı yazılı açıklama ile Sağlık Bakanlığında ki çok başlılığa dikkat çekti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Ağustos 2017 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlıkta işlemler tek merkezden yürütülmeli

Eksen Sağlık Bir Sen Genel Başkanı Arif Yaşar yaptığı yazılı açıklama ile Sağlık Bakanlığında ki çok başlılığa dikkat çekti.

Yaşar açıklamasında;

"Ülkemizde, 663 sayılı KHK ile sözleşmeye dayalı yöneticilik modeli de getirilmiştir. Bununla birlikte sağlığın yönetimi de farklı kurumlar oluşturularak dağıtılmıştır.

Bir ilde daha önce sağlık teşkilatı Sağlık Müdürü tarafından yönetilirken, bu kararnameyle birlikte; İl Sağlık Müdürü, Halk Sağlığı Müdürü , KHB Genel Sekreteri tarafından yönetim paylaşılmıştır.

Bu uygulamayla ilgili uzun zamandır eleştiriler yapılmaktadır. Biz de sağlık çalışanları ile yaptığımız pek çok görüşmede değişik sorunların yaşandığını devamlı müşahade etmekteyiz.

Bu sıkıntıların başında makamlar arasındaki çalışma kural ve kriterleri net olarak belirlenmediği için, pek çok ilimizde çatışmalar yaşanmaktadır.

İllerdeki İl Sağlık Müdürü, Halk Sağlığı Müdürü ve Genel Sekreter makamları yönetici enflasyonu oluşturmuştur. Her kurum ayrı binalarda çalışmalarını sürdürürken, personel malzeme vs. genel idare masrafları üç kat artmış olmaktadır. İlçelerdeki müdürlükleri de düşünürsek yüzlerce sağlık yöneticisinin olduğu bir sistemde çakışma ve çatışmaların olması kaçınılmazdır.

Genel Sekreterlikler ve Halk Sağlığı Müdürlükleri kaldırılmalı ve görevleri İl Sağlık Müdürlüklerine devredilmelidir. Buralarda çalışan personeller ise personel sıkıntısı yaşayan hastaneler de görevlendirilmelidir. Sağlık Müdürlüklerine bağlı tüm birimlerin yönetici ve müdürleri liyakatli bir sınav neticesinde görevlendirilmeli, hastanelerde yazılı kadrolar dışında türetilen Koordinatörlük ve Birim Sorumluluğu gibi kadrolar kaldırılmalıdır.

Son hükümet revizyonuyla göreve gelen Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan'a hayırlı olsun dileklerimizle birlikte, ilk iş olarak, bu çok başlı sistemin tekrar gözden geçirilerek, hizmetin kalitesine katkı sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmesi için çağrıda bulunuyoruz ki kendileri de çok başlı sistemden vazgeçileceğinin sinyallerini vermişlerdir. Evet bu sistem bize uymadı. O zaman yapılması gereken zararın neresinden dönülse kardır mantığıyla, yanlışta ısrar etmemek en doğrusu olacaktır.

Bu vesileyle Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan'a zorlu görevinde başarılar dileriz. Türk sendikacılığının yüz akı, ilkeli ve dürüst duruşuyla Eksen Sağlık-Bir-Sen olarak sağlık çalışanlarının haklarının kazanımları konusunda dik duruşumuzu muhafaza ederken, bu millete faydalı ve hayırlı her işin de sonuna kadar arkasında olacağımızın bilinmesini isteriz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber