Üniversiteli 2 genç, Mardin'de organik butik cafe açtı

MARDİN'de, Mimar Temiz Aslan, ile İktisat Fakültesi mezunu Sevinhan Pınar Akpınar Ay, tarihi kentte turistlere hitap edecek, yöreye özgü organik tatların olduğu butik bir cafe açtı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Ağustos 2017 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteli 2 genç, Mardin'de organik butik cafe açtı

Sevinhan Temiz Aslan ile Pınar Akpınar Ay, kredi, hibe ve destek almadan geçen ay açtıkları organik butik cafe ile Mardinliler'e ve kentte gelen turistlere hizmet vermeye başladı. İki kadın evlerinde yaptıkları el yapımı pasta, kek, börek, limonata ve kurabiyelerin yanında mevsimine uygun ürünleri kafede servis etmeye başladı. Süleyman Demirel Üniversitesi İşletme-İktisat Fakültesi'ni bitiren Sevinhan Temiz Aslan, arkadaşlarının uristlere organik ve kente özgü tatlarla hizmet verecek bir butik cafenin eksikliğini sık sık dile getirdiklerini Mardin'in meşhur bıttım meyvesinden ürettikleri reçele patent almak için de girişimlerde bulunduklarını söyledi. Bölge kalkınmasının, kadının da iş hayatına girmesiyle mümkün olacağını anlatan Aslan, şöyle dedi:

"İş hayatında neyle karşılaşacağımızı bilmemek bizi korkutuyordu. Ama, gün geçtikçe ayağımız yere basıyor. Bütün korkularımızı aştık. İşimize sarıldık. Birbirimize desteğimizi hiç esirgemedik. Birbirimizi tamamladık. Bu, bölgedeki kadınları da bir şekilde heveslendirdi. Biz örnek olmaya çalıştık. Birimiz mimar birimiz işletmeci, ama en önemlisi Mardin halkına örnek olmak açısından 2 genç kadın girişimci olarak çıktık yola. Hedefimiz keyifli işler yapmak, yaparken de mutlu olmak önemliydi. Doğal ve katkı maddesi içermeyen yöresel lezzetleri bir arada sunarak kahvaltı yapmayı ayrı bir zevk haline dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

"YEMEKLERİ ARTIK MÜŞTERİLER İÇİN YAPIYORUM"

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu Pınar Akpınar Ay ise, "Evimin mutfağında, ailem için yaptığım yemekleri artık müşteriler için yapıyorum. Ürünlerimiz az, günlük ve taze. Sivas'ın balı, yörenin sütü-tereyağı, yerli tohumdan üretilmiş unu, pasta ve serpme kahvaltılarımızda yerini alıyor. Şekerpancarın yapılmış el ürünü reçellerimiz, reçel severlerle buluşuyor. İş yerimizde çalışanların tamamı bayanlardan oluşuyor. Özellikle kadınlar buraya geldikten sonra çok şaşırıyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber