Yrd. Doç. Dr. Kazancıgil'in cenazesi toprağa verildi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesinin emekli öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil'in (97) cenazesi toprağa verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2017 20:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yrd. Doç. Dr. Kazancıgil'in cenazesi toprağa verildi

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle dün hayatını kaybeden Kazancıgil için Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Darüşşifa Bölümünde tören düzenlendi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, törende yaptığı konuşmada, Kazancıgil'in Edirne'yi anlayan, yaşayan ve bilen değerli bir insan olduğunu söyledi.

Edirne'yi anlama ve tanımanın ancak Edirne'de yaşamayla mümkün olacağını belirten Özdemir, "Kendisi Edirne'yi yaşayan, Edirne'yi yaşatan ve gelecek nesillere de Edirne'yi aktaran önemli bir değerdir." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Kazancıgil'in Edirne'ye büyük katkılar sağladığını ifade etti.

Kazancıgil ile aynı dönemde yaşadığı için mutluluk duyduğunu dile getiren Gürkan, "Çağdaş, aydın, geçmiş ve bugünü birleştiren olağanüstü bir insandı Ratip Kazancıgil. Dr. Rıfat Osman ve Dr. Süheyl Ünver'in ardından döneminin ekolüdür." diye konuştu.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Türk Tıp Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gülten Dinç de Kazancıgil'in, II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nin ayağa kaldırılması ile akademik hayata önemli katkılar sağladığını belirtti.

Edirne Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Kişioğlu ise Kazancıgil'in sağlık alanına yönelik yaptığı hizmetlerin gurur verici olduğunu vurguladı.

Törende, Kazancıgil ile anılarını paylaşan bazı yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Kazancıgil'in cenazesi Sultan II. Bayezid Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Yıldırım Mezarlığı'na defnedildi.

Törene, AK Parti Edirne Milletvekil Rafet Sezen, kurum müdürleri, ilçe belediye başkanları, akademisyenler ve çok sayıda Edirneli de katıldı.

Kazancıgil, Edirne Belediye Başkanlığı, Sağlık Müdürlüğü görevlerinde de bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber