Van-İstanbul eroin hattına müthiş operasyon

İstanbul ve Van polisince ortaklaşa yapılan operasyonda, bir taşıma şirketine ait, İstanbul'a gönderilmesi amacıyla verilen lüks bir aracın gizli bölmesinde 13 kilo 135 gram eroin ele geçirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2017 21:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Van-İstanbul eroin hattına müthiş operasyon

Van Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri yaptıkları istihbarat çalışmasında, Van-İstanbul arasında eroin kaçakçılığı yapan bir şebekenin, gizli bölmelerine eroin saklanmış Land Rover marka bir cipin bir araç taşıma firmasıyla İstanbul'a göndereceğini belirledi.

Lüks cipi İstanbul'a getirmek üzere kamyona yükleyen şirketin parkına dün akşam saatlerinde Narkotik köpeği Alfa'nın da katılımıyla operasyon düzenleyen ekipler, yola çıkmak üzere marşına basılmış kamyonu otoparkta durdurup üzerindeki cipi indirerek aramalarda bulundu.

Uyuşturucuya duyarlı Alfa'nında yardımıyla yapılan aramalarda, aracın şanzıman ve yağ bloğu kısmının yanına yapılmış gizli bir bölmede 25 paket içerisinde 13 kilo 135 gram eroin bulunup el kondu.

Uyuşturucuyu bulduktan sonra, lüks cipi İstanbul'a gönderilmek üzere taşıma aracına teslim eden ve İstanbul'dan alacak olan şahıslara yönelik olarak yaptığı soruşturmada, aracın İstanbul'da F.B isimli şahıs tarafından teslim alınacağını belirleyen Van polisi İstanbul polisi ile irtibata geçti.

Kamyon kasasına yüklenen aracı taşıma şirketiyle anlaşarak direksiyonuna birde sivil polis bindirerek tekrar yola çıkartan Van polisi, İstanbul'a kadar kontrol altında tuttuğu kamyonun İstanbul sınırlarına girmesiyle operasyonu İstanbul polisine devretti.

Van polisinden gelen acil operasyon ihbarıyla harekete geçen İstanbul narkotik ekipleri ise kamyon sırtındaki aracın getirildiği adreste aracı teslim almaya gelen F.B. isimli şahısı yakalayarak gözaltına aldı.

Önce uyuşturucuyu, ardından teslim alacak olan şahısı İstanbul polisiyle birlikte yaptığı ortaklaşa operasyonla yakalayıp gözaltına alan Van polisinin, uyuşturucu yüklü lüks cipi araç taşıma şirketine veren şahısları yakalamaya yönelik çalışması devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber