Adalet Bakanlığı çalışanları, komisyonlararası nakil çalışmalarının sonuçlanmasını bekliyor

Adalet Bakanlığı, komisyonlararası nakil çalışmasını tez zamanda sonuçlandırmalıdır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Eylül 2017 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet Bakanlığı çalışanları, komisyonlararası nakil çalışmalarının sonuçlanmasını bekliyor

Adalet Bakanlığı 09.06.2017 tarihinde komisyonlararası naklen atanmak isteyenlere ilişkin duyuru yayımlamış ve bu duyuruya şartları tutanlar başvurmuştur. İlan için tıklayınız.

Komisyonlararası naklen atanma hususu, Adalet Bakanlığı'nın 2009 yılından bu zamana kadar her yıl duyurusunu yaptığı ve uygulamaya koyduğu çok önemli uygulama...

2009 yılından önce adliye personelinin bir yerden başka bir yere atanmaları ancak tanıdığının olup olmadığıyla veya mazeret durumlarının olup olmamasıyla mümkün idi.

Adliye personeli olup da, komisyonlararası naklen atanma talebinde bulunan bir çok personel çocuklarının okullarını neresi olacağını, komisyonlararası naklen atanma sonuçlarının açıklanmasına göre şekillendirecektir. 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kalmış olup, atandığı yerin neresi olacağını bilmeyen adliye personeli olan anne ve babalar naklen atanma taleplerinin verdiği belirsizliğin giderilmesini beklemektedirler. Naklen atanma sonuçlarını bekleyen adliye personeli içinde sadece çocuğunun okulunun atanacağı yere göre şekillendirecek olan anne ve babalar değil, hayatını naklen atanma talebinin sonuçlarına göre şekillendirecek daha bir çok personel bulunmaktadır.

Esas itibariyle; Adalet Bakanlığı'nın komisyonlararası nakil çalışması fevkalade bir çalışmadır. Yukarıda da izah ettiğimiz üzere, komisyonlararası nakil çalışmasının başlatıldığı 2009 yılından önce, Adalet Bakanlığı personelinin naklen atanmaları çok zor idi. Adalet Bakanlığı'nın fevkalade olan komisyonlararası nakil çalışmasının sonuçlarını geciktirmesi, böyle güzel uygulamanın güzelliği ile tezatlık oluşturmakta olup, nakil talebinde bulunan ve sayısı binleri bulan Adalet Bakanlığı personeli komisyonlararası nakil çalışmasının biran önce sonuçlandırılmasını beklemektedir.

ÇOTANAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber