Ankara Valisi'nden okul saatleri için açıklama

MEB'in okul saatlerine "gün ışığı" ayarına yönelik kararını NTV canlı yayınında değerlendiren Ankara Valisi Topaca, "Kesin çözüm tekli eğitim" dedi. Topaca, okul servislerine yönelik denetimlerin de süreceğini belirtti ve "Hata yapan sonucuna katlanacak" diye konuştu.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 14 Eylül 2017 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara Valisi'nden okul saatleri için açıklama

Kış saati uygulamasının kaldırılmasıyla öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkması geçen yıl tepkilere neden olmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı da konuyla ilgili bir genelge yayınlayarak illerdeki okul başlama saatlerinin güneşin doğuş-batış saatlerine göre ayarlanmasını istedi.

Ankara Valisi Ercan Topaca, bakanlığın kararını NTV canlı yayınında değerlendirdi.

Konuyla ilgili geçen yıldan bu yana çalışma yapıldığını söyleyen Topaca, kesin çözümün yapılacak yeni yatırımlarla tekli eğitime geçmek olduğunu dile getirdi.

Topaca, şu ifadeleri kullandı: "Bu konu kış aylarında ciddi bir sorun olarak önümüze geliyor. Akşam çıkışlarının da havanın erken kararmasından dolayı sorun oluyor. Geçen yıl bir çalışma yaptık. Gün doğmadan hava aydınlanmadan çocukların yola çıkması doğru değil. Sabah ileri çekmeye çalışıyoruz. Kışın havanın saat 16.30 civarında karardığı bir ortamda akşam çocukların eve dönüşü çiftli eğitim yapan okullarda 19-19.30'u bulabiliyor. Dengeyi biz Ankara'nın iklim şartlarına göre kuracağız. kesin çözüm yeni yatırımlarla tekli eğitime geçmek. Yeni yapılacak okullar hizmete girdiğinde böyle bir sorun kalmayacak. Sabah veya akşam hava karanlıkken çocuklarımızı yolda görmek istemiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber