Şehit oğlunun hatıralarını odasında yaşatıyor

Mardin'de terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit olan jandarma er Orkun Alp Arslan'ın annesi, oğlunun doğup büyüdüğü odada hatıralarını yaşatıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2017 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit oğlunun hatıralarını odasında yaşatıyor

Ferdi Uzun

Mardin'de geçen yıl terör örgütü PKK mensuplarınca Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan jandarma er Orkun Alp Arslan'ın annesi, oğlunun odasını şehitten geride kalan eşyalar ile donattı.

Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan şehidin annesi Feray Arslan, oğlunun tüm hatıralarını evladının doğup büyüdüğü odasında yaşatıyor.

Orkun Alp Arslan'ın bebekliğinden askerlik dönemine kadar tüm fotoğraflarının yer aldığı odada, şehidin çalışma masası, askeri kıyafetleri, kışladan annesine yazdığı mektuplar, künyesi, şehadet belgesi, özel eşyaları ile yatağının üzerinde Türk bayrağı bulunuyor.

Feray Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek çocuğunu kaybetmenin acısını yaşadığını söyledi.

"Elbiselerini kokluyorum"

Oğlunun odasını askere gitmeden önceki haliyle muhafaza ettiğini dile getiren Arslan, "Oğlumu bu odada yaşatmaya çalışıyorum. Zaten ben inanıyorum ki o şu an hep benimle. Odaya girdiğimde tek tek tüm fotoğraflarına bakıyorum, elbiselerini kokluyorum. Bazen konuşuyorum fotoğraflarıyla. O an sanki o karşımda gibi. Ağlıyorum. Namazımı da burada kılıyorum." ifadelerini kullandı.

Hainlere karşı bir anne olarak her zaman dik durmaya çalıştığını bildiren Arslan, "Şehit annesi olduğum için gururluyum. Biz Türk olarak eğilmeyiz. Canımızı veririz ama eğilmeyiz çünkü biz böyle yetiştik böyle büyüdük." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber