'Orman yangınlarını önlemede Türkiye en başarılı ülke'

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Yeşile, ormana sahip çıkan biziz. Orman yangınlarını önlemede Türkiye en başarılı ülke. Akdeniz ülkeleri arasında en başarılı ülke Türkiye'dir. Biz çıkan yangını dünyanın en ileri sistemiyle kontrol ediyoruz ve en kısa zamanda müdahale ederek büyümeden söndürüyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2017 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Orman yangınlarını önlemede Türkiye en başarılı ülke'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yeşile, ormana sahip çıkan biziz. Orman yangınlarını önlemede Türkiye en başarılı ülke. Akdeniz ülkeleri arasında en başarılı ülke Türkiye'dir. Biz çıkan yangını dünyanın en ileri sistemiyle kontrol ediyoruz ve en kısa zamanda müdahale ederek büyümeden söndürüyoruz." dedi.

Eroğlu, Keşan Belediyesi Kapalı Pazaryeri Kopmleksindeki Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Keşan 6. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AK Parti iktidarında muazzam mesafeler kat ettiğini söyledi.

Türkiye'nin her geçen gün büyüyerek geliştiğini belirten Eroğlu, "2008, 2009 yılında dünyada kriz vardı. Cumhurbaşkanımız 'Kriz Türkiye'yi teğet bile geçmeyecek.' dedi. Dünyada Avrupa Birliği ülkelerinin büyümesi 0,25-0,50 oranında. Türkiye ise şu anda yüzde 5,1 ile Çin ve Hindistan'dan sonra üçüncü sırada." diye konuştu.

Bakan Eroğlu, 19 bin 500 kilometre "Afyon kaymağı" gibi bölünmüş yol ve çok sayıda tesis yapıldığını ifade ederek, geçen yıl sonuna kadar 3 milyar 750 milyon fidan dikildiğini dile getirdi.

Türkiye'deki ağaçlandırma çalışmalarına devam edildiğini aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

"Gezi'de 3 ağaç kesilmiş kaldırımı genişletmek için. Teknik üniversitede okuduğum için orayı biliyorum. Hep oradan geçerdik. Neticede bunun için kıyamet koparmak istediler. 'Ey Geziciler, mesele ağaç dikmekse gelin ağaç dikelim.' diyordum, Twitter'dan mesaj atıyordum. Onlar da, 'Ya Veysel Hoca bunun ağaç meselesi olmadığını anlamadın mı?' diyordu. Anladım diyordum ama anlamayanlar için tekrar yazıyordum. Neticede yeşile, ormana sahip çıkan biziz. Orman yangınlarını önlemede Türkiye en başarılı ülke. Akdeniz ülkeleri arasında en başarılı ülke Türkiye'dir. Biz çıkan yangını dünyanın en ileri sistemiyle kontrol ediyoruz ve en kısa zamanda müdahale ederek büyümeden söndürüyoruz. Kars'tan Edirne'ye, Şırnak'tan İzmir'e kadar 76 şehirde su yoktu. Tüm Türkiye'nin su meselesini kökünden çözdük 2040 yılına kadar. İstanbul'da 2071 yılına kadar su meselesi diye bir mesele konuşulmayacaktır."

Eroğlu, Ergene Nehri'nin temizliğine ilişkin de büyük adımlar atıldığını, en kısa sürede nehrin temizleneceğini vurguladı.

- "Sonuna kadar direneceğiz"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da Orta Doğu'da terör koridoru oluşturmak isteyenlerin hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı istemediğini söyledi.

Orta Doğu'nun sınırlarının değiştirilmek istendiğini dile getiren Muş, "Buna şiddetle karşı çıkan bir Türkiye var. Bir plan kuruyorlar. Bu plan milyonlarca insanı evlerinden, yurtlarından etmek üzerine. Ama buna sonuna kadar direneceğiz diyen bir Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı var. Bu ülkenin milli çıkarları neyse bu hükümet, bu Cumhurbaşkanı ve AK Parti bunu savunuyor." diye konuştu.

Kongreye, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve partililer katıldı.

Bakan Eroğlu, kongrenin ardından vatandaşlara fidan hediye etti.

- "Okulların bahçeleri çiçek gibi olacak"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra TOKİ Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nun bahçesine fidan dikti.

Gazetecilerin sorusu üzerine okul bahçelerini ağaçlandırma kararı aldıklarını belirten Eroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokole göre okul bahçelerinin çiçek gibi olacağını anlattı.

Eroğlu, "Çocuklar yeşilliklerle büyüsün. Çardaklar ve oturma mekanları da okullara koyuyoruz. Bu yıl hedefimiz 350 milyon fidanı tamamlayacağız. Biliyorsunuz, diktiğimiz ağaçların toplamı 3 milyar 750 milyondu. Dolayısıyla bu yıl 4 milyar fidanı Türkiye'de dikmekle bir rekora imza atacağız, bu rakamı tamamlayacağız." şeklinde konuştu.

İlçedeki biyolojik arıtma tesisinde de incelemelerde bulunan Eroğlu, Edirne Valisi Günay Özdemir ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'la yapılacak yatırımlara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber