FETÖ davaları için yeni duruşma salonları inşa ediliyor

Ankara'da FETÖ mensupları ve 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine katılanların yargılamalarının yapılacağı yaklaşık bin 500 kişi kapasiteli 5 yeni duruşma salonunun inşaatına başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2017 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ davaları için yeni duruşma salonları inşa ediliyor

Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ne, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve

darbe girişimi davaları

sanıklarının yargılamalarının yapılacağı yaklaşık bin 500 kişi kapasiteli 5 yeni duruşma salonu inşa ediliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanlığınca FETÖ üyeleri ve darbe girişimine katılanların yargılamaları için yeni duruşma salonlarının inşa edilmesi kararlaştırıldı.

Bu kapsamda, Şubat'ta Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bağlı Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde yapımı tamamlanan bin 558 kişi kapasiteli, Türkiye'nin en büyük duruşma salonunun yanındaki alanda 5 yeni salonun inşaatına başlandı.

Ankara'da FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe teşebbüsü ile örgüt üyelerine yönelik davaların görüleceği duruşma salonları, 4 bin 500 metrekarelik alanda inşa ediliyor. Yeni duruşma salonlarının üç ay içinde tamamlanması planlanıyor.

İnşaat çalışmalarının sürdüğü duruşma salonları, ses, görüntü ve güvenlik sistemleriyle donatılacak. 200'er sanık kapasitesine sahip olacak her duruşma salonunda 100'er kişilik avukat ve izleyici bölümü oluşturulacak.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kısa süre içinde başkentte yeni duruşma salonlarının faaliyete geçirileceğini duyurmuştu.

İsmet Karakaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber