'Terör bu bölgenin gündemi olmaktan çıkacak'

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, "Allah'ın izniyle çok yakın bir zamanda terör bu bölgenin birinci gündemi, kaderi olmaktan çıkacak." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2017 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Terör bu bölgenin gündemi olmaktan çıkacak'

Vali Aktaş, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ile 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı koordinesinde özel harekat, emniyet ve güvenlik korucularının katılımıyla devam eden "Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Meriç" müşterek operasyonunun yürütüldüğü Silopi ilçesinin Cudi Dağı Kösreli bölgesine geldi.

Burada 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin'den bilgi alan Aktaş, incelemelerde bulundu.

Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Eylül'de güvenlik güçlerince başlatılan müşterek operasyonun başarıyla yürütüldüğünü söyledi.

Terör örgütünün Kösreli bölgesini, şehir ve kırsal arasında geçiş ve hazırlık noktası olarak kullandığına işaret eden Aktaş, terör örgütünün bombalı araç hazırlıkları yaptığına ilişkin ciddi duyumlar üzerine operasyonun geniş kapsamlı yürütüldüğünü belirtti.

- 2 terörist etkisiz hale getirildi, 16 el bombası düzeneği imha edildi

Operasyonda 2 terör örgütü mensubunun silahları ile etkisiz hale getirildiğini anımsatan Aktaş, şöyle konuştu:

"Bu teröristlerden birinin bu bölgenin sözde sorumlularından olduğunu değerlendiriyoruz. Operasyon boyunca 16 el yapımı bomba düzeneği tespit edilip yerinde imha edildi. Bu bombaların uzaktan kumandalı, basma düzenekli veya sensörlü olduğu tespit edildi. Ayrıca teröristlerin barındığı mağara ve sığınakların yanında yaşam malzemeleri ele geçirilerek, imha edildi."

Operasyon boyunca güvenlik güçlerinin burnunun dahi kanamadığını dile getiren Aktaş, Kösreli bölgesinin teröristlerden an itibarıyla temizlendiğini aktardı.

İhtiyaç olması halinde operasyonların devamının gelebileceğine dikkati çeken Aktaş, devletin terörle mücadeledeki kararlığına değindi.

Aktaş, "Güvenlik güçleri de devletin bu kararlığı doğrultusunda üzerlerine düşen görevi gece gündüz demeden canı pahasına yerine getirmenin gururunu ve onurunu yaşıyorlar. Allah'ın izniyle çok yakın bir zamanda terör bu bölgenin birinci gündemi, kaderi olmaktan çıkacak." ifadelerini kullandı.

Ekrem Payan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber