'Kılıçdaroğlu, FETÖ ağzıyla konuşuyor'

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: "Sayın Kılıçdaroğlu, FETÖ ile ilgili ağzını açtığında FETÖ ağzıyla konuşuyor, PKK ile ilgili bir şey söylediğinde PKK ağzıyla konuşuyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2017 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kılıçdaroğlu,  FETÖ ağzıyla konuşuyor'

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Anamuhalefet partisinin bir milletvekili daha önce genel başkan yardımcılığını yapmış bir zat bizim SİHA'larımızla ilgili olarak bir tezvirat ortaya atıyor. Kimin ağzıyla konuşuyor? Kandil'in ağzıyla konuşuyor. Kimin için konuşuyor? Kandil'deki teröristler için konuşuyor. Kime mesaj gönderiyor? Bizim mücadelemizden rahatsız olan Batılılara mesaj gönderiyor." dedi.

Çavuşoğlu, Bursa ziyaretleri kapsamında merkez Osmangazi ilçesindeki kırsal Büyükdeliler Mahallesi'ndeki hayır cemiyetine katılarak, vatandaşlarla sohbet etti.

Ardından Gemlik ilçesinde belediye tarafından Cihatlı Mahallesi'nde yapılan 4 etaplı 338 konutun temel atma törenine katılan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye son 15 yıldır çok büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını söyledi.

Çavuşoğlu, sadece hukuki altyapısı, demokratik yaşam standartlarıyla değil ulaşımdan sağlığa, eğitimden sosyal yardımlara ve birçok alanda sessiz devrim olarak nitelendirilebilecek projelerin ve reformların gerçekleştiğini ifade etti.

Bursa'da TOKİ marifetiyle yapılan yatırımların şu ana kadar 1,9 milyar lira olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Türkiye'de konut almaya yeterli sermayesi veya kazancı olmayan ihtiyaç sahibi insanlara edindirmek suretiyle toplam 617 bin konut inşa etmişiz. Şu anda da 775 bin konutun inşasına başlamışız. Bunlar hep milletimiz için." dedi.

Tabelasında siyasi parti yazdığı halde bu milletin ortak değeri olan vatanına ve terörle mücadelesine halel getirmek isteyen bir güruhun olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Türkiye'nin son birkaç yıl içinde çok önemli operasyonlar ve saldırılarla karşı karşıya kaldığını aktardı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin 40 yıldır bölücü terör örgütüyle mücadele ettiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Şimdiye kadar bir şekilde mücadele gösterildi ama bugün geldiğimiz noktadaki mücadeleye varılamamıştı. Neden? Çünkü savunma sanayimizle ilgili yapmış olduğumuz yatırımlar yetersizdi. Aldığımız insansız hava araçları başka ülkelerin güdümündeydi ve her şeyden önemlisi 15 Temmuz'da ortaya çıkan bu hain odakların bölgede görev yaptığı bir süreç yaşanıyordu ama bugün elhamdülillah geldiğimiz noktada terör örgütünün artık insan kaynağı, eleman temin etmesi tamamen ortadan kalkmıştır. Bunu sağlayamıyorlar. Aynı şekilde yaz, kış demeden bunlar dağda, bayırda, ovada, şehir içinde neredeyse bulup bunların tepesine biniyoruz. Bunu hep mücadele ederek gösteriyoruz. Göreceksiniz, bunda nihai noktayı bulacağız ve bunların işini bitireceğiz. Bunu yaparken kendi insansız hava araçlarımızı kullanıyoruz. Biz yaptık çünkü. İstediğimiz şekilde kullanıyoruz."

- "Nefes alacak durumda değiller"

Terörler mücadelede silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) kullanıldığını aktaran Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunları tespit ediyoruz. Yukarıdan üzerlerine biniyoruz. Nefes alacak durumda değiller. Bunların terör örgütü elebaşlarının da telsiz konuşmalarına yansıyan konuşmaları var. 'Keklik gibi avlanıyorsunuz' diyor teröristlerine, yandaşlarına ama bir de bakıyorsunuz tam da mücadeleyi sürdürdüğümüz esnada, bu sıcak ortamda bunlara tamamen balyozu indirmeye çalıştığımız bir ortamda, içimizden biri anamuhalefet partisinin bir milletvekili daha önce genel başkan yardımcılığını yapmış bir zat bizim SİHA'larımızla ilgili olarak bir tezvirat ortaya atıyor. Kimin ağzıyla konuşuyor? Kandil'in ağzıyla konuşuyor. Kimin için konuşuyor? Kandil'deki teröristler için konuşuyor. Kime mesaj gönderiyor? Bizim mücadelemizden rahatsız olan Batılılara mesaj gönderiyor. Ne beklersiniz peki? Bir siyasi parti olarak. Bunu ciddiyete alarak bu adamla ilgili disiplin mekanizmalarının başlatılmasını bekler misiniz, beklemez misiniz? Beklersiniz. Peki, bu partinin siyasi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ne yapıyor? Hiçbir şey olmamış gibi adeta onun bu sözlerini destekleyecek mahiyette televizyon ekranlarında milletimizin gözünün içine baka baka bu hainliği, bu ihaneti gösterebiliyor. Böyle bir şey olabilir mi? Sayın Kılıçdaroğlu, FETÖ ile ilgili ağzını açtığında FETÖ ağzıyla konuşuyor, PKK ile ilgili bir şey söylediğinde PKK ağzıyla konuşuyor."

- "Bugün CHP bilinen CHP olmaktan çıkmıştır"

Çavuşoğlu, AK Parti'nin milli ve yerli olduğunu ve milletin derdiyle dertlendiğine işaret ederek, "Bugün karşımızdaki CHP özellikle son dönemde yapmış olduklarıyla beraber terör örgütlerinin derdiyle dertlenen, terör örgütlerinin işini kolaylaştırmaya çalışan bir politika izliyor maalesef. Bunu görmeyecek miyiz? Bunu CHP'li kardeşlerim görmeyecek mi? Teröristlerle yapmış olduğumuz mücadeleye gölge düşürmeye çalışanları içinize sindirebiliyor musunuz?" dedi.

"Maalesef bugün CHP bilinen CHP olmaktan çıkmıştır. Hele hele Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu bir parti olmaktan çoktan çıkmıştır." ifadesini kullanan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu'nun elinde herkesin kullanışlı bir aleti haline gelmiştir CHP. Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Siz anamuhalefet partisinin liderisiniz ve anamuhalefet partisi bu ülkede 11 milyon oy alıyor. Emin olun bu 11 milyon oyun sahipleri bugün yaşananlardan dolayı çok büyük bir utanç duyuyorlar. Aklınızı başınıza toplayın. Bu ülke hepimizin ortak paydası. Terör örgütlerinin hepimiz için ortak tehdit olması gerekiyor ama siz terör örgütlerini arkalarsanız, terör örgütleri üzerinden bugünkü meşru iktidarı alt edebileceğinizi ve ona zarar verebileceğinizi Batılılarla yapmış olduğunuz iş birliği çerçevesinde Türkiye'yi zor durumda bırakacağınızı düşünürseniz, bu millet asla ve asla size itibar etmez ve etmeyecektir."

Konuşmaların ardından Çavuşoğlu, Vali İzzettin Küçük, milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileriyle temel atma butonuna bastı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber