Devlet Memurlarının Özel Sağlık Kurumlarında Tedavi Görmesine İlişkin Düzenleme Resmi Gazetede Yayımlandı

Haber Giriş : 17 Nisan 2003 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlet Memurlarının Özel Sağlık Kurumlarında Tedavi Görmesine İlişkin Düzenleme Resmi Gazetede Yayımlandı

Devlet memurlarının özel sağlık kurumlarında tedavi görebilmelerine imkan sağlayan düzenlemenin ilk adımı olan yönetmelik değişikliği Resmi Gazetede yayımlandı. Düzenleme ilk adım niteliğinde olup, hangi özel sağlık kurumlarına doğrudan sevk yapılabileceği ve hangi tür hasta gönderileceği hususları gibi sonraki adımlar, bu yönetmelik değişikliğinin ardından Maliye ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecektir. Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliğine ek madde ekleyen düzenlemeyi görmek için tıklayın.

Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliğine Bir Ek Madde Eklenmesine Dair Yönetmelik

Madde 1 ? 27/7/1973 tarihli ve 7/6913 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliğine aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

?Özel sağlık kurumlarında tedavi:
Ek Madde 2 ? Yönetmeliğin 3 üncü maddesine göre tedavi ve yol giderlerinden yararlanacak olanlar resmi sağlık kurum ve kuruluşları tarafından, tedavi amacıyla, özel sağlık kurumlarına sevk edilebilir.

Hangi özel sağlık kurumlarına doğrudan sevk yapılabileceği, hangi tür tedaviler için hasta gönderileceği hususları ile uygulamaya ilişkin usul ve esaslar, özel sağlık kurumlarında aranacak tıbbi donanım ve teknik özellikler, Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığınca müştereken tespit edilir.

Özel sağlık kurumlarında yapılacak paket tedavi uygulamaları ve bunlara ilişkin fiyatlandırma işlemleri ile ilgili olarak özel sağlık kurumları ile Maliye Bakanlığı arasında anlaşma yapılabilir.

Kurumlarca, özel sağlık kurumlarına yapılacak ödemeler, resmi sağlık kurumları için tespit edilen birim fiyatlarını geçemez.?

Madde 2 ? Sayıştay'ın görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber