Rize'de 1'i yarbay, 9 kişinin yargılanmasına devam edildi

- Örgütün "asker abisi" olduğu öne sürülen Şaylı ile dönemin İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Yarbay Sandal'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2017 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rize'de 1'i yarbay, 9 kişinin yargılanmasına devam edildi

Rize'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsüne ilişkin örgütün "asker abisi" olduğu öne sürülen Osman Şaylı ile dönemin Rize Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Yarbay Halil Hilmi Sandal'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Osman Şaylı, Adil Babayiğit, Mahmut Bahar, Sinan Aktaş ile tutuksuz sanık Tahir Demir, sanık avukatları ve yakınları hazır bulundu.

Tutuklu sanık Recep Gümüşsü ile tutuksuz Hacı Azmi Aydın ve Ali Yaylacı ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Van T Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan sanık Yarbay Halil Hilmi Sandal, SEGBİS salonlarının dolu olması üzerine duruşmaya katılamadı.

Şaylı, duruşmada daha önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "Hakkımda sadece iki kişinin delile dayanmayan beyanları var. 9 aydır tutukluyum. Kaçma şüphem yok. Hakkımda toplanacak delil yoktur. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Daha önceki savunmalarını tekrar eden diğer sanıklar da beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber