'Komutanlarınıza inanma, onlar hain'

Tutuklu sanık er Çeliker: -"Darbe teşebbüsünü babamdan öğrendim. Babam, 'Komutanlarınıza inanma, onlar hain. Git o şerefsizin kafasına sık' dedi. Ben de bunun üzerine telefonu attım ve ağlamaya başladım"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2017 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Komutanlarınıza inanma, onlar hain'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin haklarında otuz yedişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135'i tutuklu 143 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması sona erdi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında yapılan binadaki büyük salonda, savunma yapan tutulu sanık er Ertuğrul Çeliker, darbe teşebbüsü haberini babasından öğrendiğini iddia ederek, "Babam, 'Komutanlarınıza inanma, onlar hain. Git o şerefsizin kafasına sık' dedi. Ben de bunun üzerine telefonu attım ve ağlamaya başladım." dedi.

Çeliker, Kuleli Askeri Lisesinden çıktıklarını ve köprüye gittiklerini, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde komutanlarının emriyle sıraya geçtiklerini anlattı.

Darbe saikiyle hareket etmediğini savunan Çeliker, "Komutanlarımızın emriyle vatandaşa, 'Sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Herkes evine gitsin' dedik. Ahmet Taştan'ın emriyle de havaya ateş ettik. Bu sırada yanımda erlerden Murat Tan da vardı. Silah seslerinden dolayı vatandaşın uyarılarını duymadım. Havaya 5-6 el ateş ettikten sonra silahım tutukluk yaptı. Daha sonra arka tarafa geçerek Unimog'un arkasına geçtim." dedi.

- "Komutanlarınıza inanma, onlar hain"

Babasının uyarısıyla darbe girişimini öğrendiğini belirten Çeliker, şöyle devam etti:

"İsmail Yurdakul'dan telefonunu aldım ve babamı aradım. Babam Çorum'da dışarıdaymış, araba sesleri geliyordu. Babam, bana nerede olduğumu sordu, köprüde olduğumuzu söyledim. Babam da, 'Komutanlarınıza inanma, onlar hain. Git o şerefsizin kafasına sık' dedi. Ben de bunun üzerine telefonu attım ve ağlamaya başladım." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık savunmalarına devam edilmek üzere duruşmayı yarına erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber