Kırşehir'de FETÖ'nün sağlıkçı yapılanmasında tahliye yok

Kırşehir'de, terör örgütünün sözde "memur mütevelli heyetleri"nde yer aldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 12 sanığın yangılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2017 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırşehir'de FETÖ'nün sağlıkçı yapılanmasında tahliye yok

Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün sözde "memur mütevelli heyetleri"nde yer aldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 12 sağlık çalışanının yangılanmasına devam edildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, farklı sağlık kurumlarında çalışırken meslekten ihraç edilen tutuklu sanıklar M.A, M.T, M.K, M.S, M.T. ve A.C. ile 6 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, tanıklar ve etkin pişmanlıktan yararlanan sanıkların ifadelerini okuyarak, sözde "mütevelli heyetleri"ndeki faaliyetleri, kapatılan Kırşehir Memurlar Derneği ile Kırşehir Aktif Yaşam Derneğindeki çalışmalarıyla ilgili sanıklardan savunma yapmalarını istedi.

Sanık M.A, kendisinin sözde "mütevelli heyeti"nde yer aldığını öne süren tanık H.T'yi, sağlık sorunları için geldiği Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden tanıdığını iddia ederek, "Mütevelli heyetinde yer almadım. Tanıkla hatırladığım kadarıyla 2008 yılında hastanede tedavi sırasında tanıştık. Bir, iki defa evine davet etti. Dini sohbet yapıldı. Bunun dışında bir ilgim yok." dedi.

M.T. de tanık H.T'yi 2010 yılında bir evrak tanzimi sırasında tesadüfen gördüğünü, hiç bir samimiyeti olmadığını, kendisinin ismini bile bilmediğini iddia etti.

M.K. de aynı tanıkla Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde çalıştığı 2008 yılında tesadüfen tanıştığını, ikili diyaloğa girmediğini, ismini neden verdiğini de bilmediğini ileri sürdü.

Diğer tutuklu sanıklar da sözde "mütevelli heyeti"nde bulunmadıklarını iddia ederek, tahliyelerini talep etti.

Sanık avukatları da müvekkillerinin sözde "mütevelli heyetleri"nde yer aldıkları yönünde somut delil bulunmadığını savundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 16 Kasım'a erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber