CHP'li Aydın: Türkiye'de bir santral bolluğu var

Bakanlığın tasarruf etmek gibi ne amacı ne de niyeti var. Türkiye'de bir santral bolluğu var.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2017 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'li Aydın: Türkiye'de bir santral bolluğu var

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, "Kalıcı yaz saati uygulamasıyla, 2016 Kasım-2017 Mart arasındaki beş ayda elektrik tüketimi önceki yıla göre yüzde 12,6 oranında arttı. Bunun neresinde tasarruf var?" dedi.

Akın, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl ekim ayından itibaren "hiçbir hesap kitap yapılmadan yaz saatinin sürekli hale getirilmesinin konuşulduğunu" ifade etti.

Öğrencilerin okullarına, halkın da işine karanlıkta gitmek zorunda kaldığını belirten Akın, yaz ve kış saati uygulamasının her ülkede enerji tasarrufu için uygulandığına işaret etti. Akın, "Fakat mevcut iktidar dünyadan apayrı bir sistemle, kendi bulduğu dahiyane fikirle ülkeyi karanlığa boğuyor." diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının hatalı ve yanlış olduğunu bildiği halde hatasını kabul etmediğini öne süren Akın, şunları kaydetti:

"Tasarruf amaçlı olduğunu söylese de Elektrik Mühendisleri Odasının açıkladığı rakamlara ve devletin resmi belgelerine göre yaz saati uygulaması tasarruf sağlamıyor. Kalıcı yaz saati uygulamasıyla, 2016 Kasım-2017 Mart arasındaki beş ayda elektrik tüketimi önceki yıla göre yüzde 12,6 oranında arttı. Bunun neresinde tasarruf var? Doğalgaz tüketiminde de rakamlar tasarruf sağlanmadığını gösteriyor.

Bakanlığın tasarruf etmek gibi ne amacı ne de niyeti var. Türkiye'de bir santral bolluğu var. Yapılması planlanan nükleer santral projeleri var. Durum böyle olunca, elektrik tüketimini artıracak fikir, projeler otomatikman bakanlık tarafından kabul ediliyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber