Sakarya'da tutuklu 5 emniyet personeli serbest bırakıldı

Mahkeme heyeti, 5 sanığın şartlı tahliyesine, esas hakkındaki mütalaasını açıklamak için cumhuriyet savcısına süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2017 21:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sakarya'da tutuklu 5 emniyet personeli serbest bırakıldı

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 26 eski emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini ve esas hakkındaki mütalaasını açıklamak için süre verilmesini talep etti.

Söz verilen tutuklu sanıklar, önceki savunmalarını tekrar ettiklerini, uzun süredir tutuklu bulunduklarını belirterek, tahliyelerini talep etti.

Söz alan sanık avukatları da müvekkillerinin savunmalarına katıldıklarını, önceki beyanlarını tekrar ettiklerini ifade ederek, sanıkların tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, Alparslan Gök, Ergün Hankaya, Yakup Özsoy, Ruhi Göksel ve Serdar Genişyol'un adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliyesine, esas hakkındaki mütalaasını açıklamak için cumhuriyet savcısına süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) ile ihraç edilen emniyet müdürü, komiser, komiser yardımcısı ve polis memuru 26 sanık hakkında "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan, 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Bir şüphelinin "tehdit" suçundan 3 yıldan 7,5 yıla, bir şüphelinin ise "terör örgütü propagandası" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, darbe girişiminin ardından yapılan çalışmada, dosyada bulunan Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli emniyet mensuplarının önce açığa alındığı daha sonra KHK ile ihraç edildiği aktarıldı.

Şüphelilerin 17-25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya'ya para yatırarak örgüte finansal destek sağladığının anlatıldığı iddianamede, bazı sanıkların ise çocuklarını KHK ile kapatılan Özel Fatih Koleji'ne gönderdiği belirtildi.

İddianamede, bazı şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in kitap ve CD'lerinin bulunduğu ifade edilerek, bazı sanıkların terör örgütünün evlerinde kalıp eleman yetiştirdiği, örgütün propagandasını yaptığı ve örgütün haberleşme programı "ByLock"u kullandığının tespit edildiği aktarıldı.

Şüphelilerin örgüt adına himmet verdiği ve topladığının anlatıldığı iddianamede, sanıkların "FETO/PDY silahlı teror orgutu" ile sureklilik, cesitlilik ve yogunluk arz eden organik bag kurdugu, üzerilerine atılı "anayasayı ihlal" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarını işlediklerinin anlaşıldığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber