Sakarya FETÖ yargılamasında 2 sanığa tahliye

Haklarında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla dava açılan ve KHK ile kapatılan Başaran Gençlik Derneği üyesi 2'si tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, 2 sanığın tahliyesine, bir sanığın dosyadan tefrikine karar vererek, duruşmayı erteledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2017 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sakarya FETÖ yargılamasında 2 sanığa tahliye

Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla dava açılan 2'si tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki üçüncü duruşmaya, tutuklu sanık Orhan Altınkaya, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı. Sanık Murat Yener ise tutuklu bulunduğu cezaevindeki Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'ndeki (SEGBİS) bir arıza nedeniyle duruşmaya katılamadı.

Celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından söz alan sanık avukatları, müvekkillerinin uzun süredir tutuklu bulunduğunu, önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, sanıkların tahliyelerini talep etti.

Söz verilen sanık Altınkaya, yaklaşık 1 aydır tutuklu bulunduğunu ifade ederek, "Ailemle maddi ve manevi sıkıntı yaşıyoruz. Kaçma şüphem yoktur, tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Tutuksuz sanıklar da bu aşamada diyecek bir şeylerinin olmadığını kaydetti.

Duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına, tutuksuz sanık E.P'nin "ByLock" içerik bilgisi gelmediği ve ne zaman geleceğinin belli olmadığından dosyadan tefrikine (ayrılmasına) karar verilmesini ve dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını talep etti.

Sanık Orhan Altınkaya ve Murat Yener'in adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla tahliyesine, tutuksuz sanık E.P'nin "ByLock" içerik bilgisi gelmediği ve ne zaman geleceğinin belli olmadığından dosyadan tefrikine (ayrılmasına) karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kapatılan Başaran Gençlik Derneği üyesi 9 sanık hakkında, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber