İstinaf Beratcan'ın öldürülmesi davasında kararları onadı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, kaybolduktan sonra ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ü öldürdüğü gerekçesiyle ilk derece mahkemesi tarafından sanık Ersin Kaşıkçı'ya ağırlaştırılmış müebbet, cinayeti azmettirdiği iddia edilen anneye verilen beraat hükümlerini onadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2017 16:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İstinaf Beratcan'ın öldürülmesi davasında kararları onadı

- İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (istinaf) 1. Ceza Dairesi, Kartal'da kaybolduktan sonra ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ü öldürdüğü gerekçesiyle ilk derece mahkemesi tarafından sanık Ersin Kaşıkçı'ya ağırlaştırılmış müebbet, cinayeti azmettirdiği iddia edilen anneye de verilen beraat hükümlerini onadı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Kartal'da kaybolduktan sonra Tuzla'da ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün ölümüne ilişkin davada verilen karara ilişkin tarafların yaptığı itirazı karara bağladı.

Dosya üzerindeki incelemesini tamamlayan dairenin verdiği kararında, Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde Beratcan Karakütük'ün ölümüne ilişkin görülen davada, sanık Ersin Kaşıkçı'nın mahkumiyetine, sanık anne Türkan Karakütük'ün ise beraatine karar verildiği anımsatıldı.

Dairenin kararında, sanık anne Türkan Karakütük hakkında "alt soydan öz oğlunu öldürmeye azmettirme" suçundan yargılandığı davada, yerel mahkemece verilen beraat kararında, sanığın üzerine atılı suçtan cezalandırılmasına yeterli her türlü şüpheden uzak, açık, kesin ve inandırıcı delil delil elde edilemediğinin tespit edildiği, sanığın savunmalarının inandırıcı bulunduğu bu nedenle kurulan hükümde bir isabetsizlik görülmediği kaydedildi.

Bu nedenle yerel mahkemenin kararında usul ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık görülmediği belirtilen ceza dairesinin kararında, Beratcan'ın babası Ergün Karakütük'ün avukatınca sanığın cezalandırılmasına yönelik yapılan istinaf başvurusunun esastan reddine karar verildiği belirtildi.

Dairenin kararında, sanık Ersin Kaşıkçı'nın "kendini savunamayacak çocuğu kasten öldürme" suçundan verilen mahkumiyet hükmüne karşı yaptığı itirazın da yerinde görülmeyerek esastan reddine karar verildiği kaydedildi.

- Davanın geçmişi

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Nisan'da verdiği kararında, sanık Ersin Kaşıkçı'nın "kendini savunamayacak çocuğu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "cebir, tehdit ve hile kullanmak suretiyle hürriyetten yoksun bırakma" suçundan da 6 yıl hapisle cezalandırılmasına karar vermişti.

Heyet, sanık anne Türkan Karakütük'ün ise "azmettirmek suretiyle kasten insan öldürmek" suçunu işlediğine dair mahkumiyetine yeter, somut, kesin ve inandırıcı bir delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatine hükmetmişt

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber