Adana'daki FETÖ davasında karar!

Adana'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "Silahlı Terör Örgütüne üye olma" suçundan dava açılan 5'i tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2017 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'daki FETÖ davasında karar!

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada ilk olarak savunma yapmak için sanık avukatları söz aldı.

Sanık Z. D'nin avukatı, müvekkillerinin "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlaması yönünden yasal unsurları taşımadığını öne sürerek, "Sanıkların hiç birinde silah yok. Bir suça karışmamışlar, pankart açmamış, slogan ve protesto eyleminde bulunmamış, örgüt lehine açıklama yapmamışlar. Silah ortada yoktur. Silahı bizzat kullanmamışlar." dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, ''Yargıtay, örgütün silahlı örgüt vasfını kazanması için mensuplarının silah sahibi olmaları gerekmez. Silahlar üzerinde gerektiğinde tasarruf imkanının olması gerekli ve yeterlidir diyor." ifadelerini kullandı.

Ttutuksuz sanık A.Ç. de suçsuz olduğunu iddia ederek, "Ben emekli öğretmenim. R.A. kızımın eşidir. Zaten ikisi de meslekten ihraç oldu. Damadım tutukludur. Ben terör örgütüne ait şifreli ByLock programını kullanmadım. Kim kullandıysa cezasını çeksin. Ne yapalım damadım böyle çıktı. Neyse cezasını çeksin. FETÖ/PDY terör örgütüne de karşıyım. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Duruşmada savunmaları alınan diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye ya da beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Numan D, Kaşif C, Süleyman A. ve Turgut T'nin adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı ile tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Buğrahan Topaloğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber