Darbe sanığı eski itiraflarını reddetti

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davada savunma yapan eski kursiyer pilot Sivlim, FETÖ mensubu olduğu, lise yıllarında örgütle tanıştığı, cemaat evlerinde kalıp askeri liseleri tercih ettigi, cemaat evlerinde terör örgütü elebaşı Gülen'in vaazlarını dinlediği ve maaşının belli bölümünü örgüte verdiği yönündeki itiraflarını, işkenceyle alındığı gerekçesiyle reddetti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2017 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbe sanığı eski itiraflarını reddetti

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, avukatları, müştekiler ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Duruşmada savunması alınan sanık eski kursiyer pilot teğmen Osman Sivlim, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Terörle mücadele harekatı yapılacağının belirtildiğini anlatan Sivlim, bu nedenle filonun arkasında beklemelerinin söylendiğini savundu.

Akıncı Üssü nizamiye bölgesinde 8 vatandaşı şehit etmekle de suçlanan eski kursiyer pilot Osman Sivlim, lojman nizamiyesinde darbe faaliyeti sırasında nobet tutmadığını, halka ateş edenlerin kim olduğunu bilmediğini, bu kişilere yardım etmediğini iddia etti.

Terör örgütü FETÖ ile bir bağının bulunmadığını, daha önce savcılık ve hakimlikte verdiği ifadeleri zorla, işkence altında verdiğini ileri süren Sivlim, yaralı vatandaşları sonradan gördüğünü ve yaralılara yardım ettiğini savundu.

Örgüt üyesi olduğu yönündeki eski ifadelerini kabul etmeyen Sivlim, lise yıllarında örgütle tanıştığı, cemaat evlerinde kalıp askeri liseleri tercih ettigi, cemaat evlerinde terör örgütü elebaşı Gülen'in vaazlarını dinlediği ve maaşının belli bölümünü örgüte verdiği yönündeki itiraflarını, işkenceyle alındığı gerekçesiyle reddetti. Sanık Sivlim, "Kolluktayken istekleri yönünde ifade verdim, okumadan bana imzalatıldı. Anlatmadığım bir çok olay kopyala-yapıştır yöntemiyle hazırlanmıştır." dedi.

FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütlerini lanetleyen Sivlim, olay gecesi kesinlikle eline silah almadığını, kimsenin kendisine silah vermediğini, kanunsuz bir eyleminin bulunmadığını iddia etti.

Sanık Sivlim, Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın, "Bu ifadeleri hazırlayan polislerin seninle ne alıp veremediği var? Neden seninle ilgili bu iddiaları, isimleri yazsınlar?" soruları üzerine, kolluk kuvvetlerinin elinde bir liste olduğunu, adının da bu listede bulunduğunu iddia etti.

- Darbe sanığının babası firari FETÖ yöneticisi

Duruşmada daha sonra eski kursiyer pilot ustegmen Melih Döner savunma yaptı. 141 Filo'da görev yaptığını, darbe günü de terörle mücadele harekatı görevi nedeniyle birlikte kaldığını, hiç bir suçu yokken sanık konumuna düşürüldüğünü ileri sürdü.

Sanık Döner, aleyhinde hiç bir suç unsuru bulunmadığını, Akıncı Üssü'nde darbe girişimi gecesi hiç bir eyleme karışmadığını savundu.

Savunmasının ardından soruları yanıtlayan Döner, müşteki avukatlarının soruları üzerine, darbeyi Fetullah Gülen'in yaptığının çok açık olduğunu belirtti.

"Babanız Mustafa Döner FETÖ terör örgüt yöneticisi olarak aranıyor değil mi?" sorusu üzerine de sanık Melih Döner, "Ailevi meseleleri ortaya koymak istemiyorum, babamla yıllar öncesinden beri aramız iyi değil, annemle aralarında ciddi bir husumet vardır. Ben de annemin tarafında olduğum için aramız iyi değildir. Uzun süredir de görüşmeyiz. Eğer bir suçu varsa yargılansın, cezasını çeksin beni ilgilendirmez." dedi.

Döner'in avukatı Fatma Çiftlik ise suçun şahsiliği ilkesi gereği babasıyla müvekkili arasında bağ kurulamayacağını, bunun bir çok örneğinin şu anda siyasetçiler arasında da görüleceğini söyledi.

Avukat Çiftlik, müvekkilinin annesinin Müslüman olmadığını, babasıyla aralarında anlaşmazlık bulunduğunu, kendisinin annesiyle yaşadığını ve babasıyla 8-9 yıldır görüşmediğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber