Her 6 saniyede 1 kişi diyabetten hayatını kaybediyor

ADIYAMAN Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Uzman Doktor Bünyamin Aydın, dünyada her 6 saniyede bir kişinin diyabetten hayatını kaybettiğini söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Kasım 2017 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Her 6 saniyede 1 kişi diyabetten hayatını kaybediyor

'14 Kasım Dünya Diyabet Günü' nedeniyle açıklama yapan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doktor Bünyamin Aydın, Diyabetes Mellitus'ün dünyadaki en yaygın bulaşıcı olmayan hastalık olduğunu belirterek, diyabetin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok sık görülen ve hayat boyu devam eden bir hastalıktır olduğunu kaydetti.

Türkiye'de 2035 yılında 11 milyonun üzerinde diyabetli hasta olacağını ifade eden Aydın, "Diyabetes Mellitus, dünyadaki en yaygın bulaşıcı olmayan hastalıktır. Dünyada her 6 saniyede bir kişi diyabetten hayatını kaybetmektedir. Diyabet tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok sık görülen ve hayat boyu devam eden bir hastalıktır. Ülkemizde 2013 yılında 7 milyonun üzerinde diyabet hastası varken 2035 yılında bu rakamın 11 milyonun üzerinde olacağı öngörülmektedir. Bu hastalık düzenli ve dengeli beslenme, egzersiz ve medikal tedavi ile kontrol altına alınabilen bir hastalıktır. Diyabet yalnızca bireylerin sağlığını değil, ülkelerin ekonomik büyümeleri, sağlık ve sosyal güvenlik sistemleri üzerinde de büyük yük oluşturmaktadır. Bu yükü azaltmanın; erken tanı ve tedavi ile diyabete zemin hazırlayan faktörlerin önlenmesini de içine alacak ulusal sağlık politikaları ile mümkün olmaktadır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber