Bartın'da FETÖ davasında karar

Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla yargılanan sanığa 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2017 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bartın'da FETÖ davasında karar

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Selami Kara ile avukatları ve yakınları katıldı.

Savunmasında, FETÖ ile irtibatının bulunmadığını ve herhangi bir suç örgütü sempatizanı olmadığını iddia eden Kara, "Bank Asya'ya talimatla para yatırmadım. 2014'teki 43 bin liralık hesabım, birikim amaçlıdır. Bu parayı yatırırken, örgüte destek amacı taşımadım. Cemaatin özel eğitim kurumlarında öğretmenlik yapmam tamamen geçimimi sağlamak içindir. Yasal bir kurumda çalışmak nasıl suç sayılabilir? Kurumda çalışmak, kurum yöneticileri ile aynı düşünceyi taşıdığım anlamına gelmez." diye konuştu.

Kara, telefon hattına örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u yüklemediğini ve kullanmadığını ileri sürerek, programa ilişkin hazırlanan raporların adli soruşturmalarda delil olarak kullanılamayacağını ve raporun hukuki geçerliliği olmadığını savundu.

Mahkeme başkanının son sözünü sorduğu Kara, "Keşke cemaatin kurumlarında hiç çalışmasaydım." dedi.

Kararını açıklayan mahkeme, sanığı, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 ay hapse mahkum etti.

Selim Bostancı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber