Mehil süresi, görevde yükselmede dikkate alınır mı?

Mehil müddeti, görevde yükselme işlemlerinde aranan hizmet süresinin tespitinde dikkate alınır mı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Kasım 2017 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mehil süresi, görevde yükselmede dikkate alınır mı?

Mehil müddeti; devlet memurlarının ilk defa, yeniden veya yer değiştirme suretiyle atanmalarında, atama işleminin tebliğinden itibaren, göreve başlanılması gereken son mesai saati bitimine kadar olan süre olarak tanımlanmaktadır.

Memur, bu süreyi, taşınma, yerleşme ve yeni görev yerinde yaşam düzeni kurma amacıyla kullanmaktadır.

657 sayılı Kanunun 62. maddesine göre, aynı yerde göreve başlayanlar en geç ertesi günü, başka bir yerde göreve başlayanlar ise 15 gün içinde yeni görev yerinde göreve başlamak zorundadır.

PTT'de yaşanan bir olayda, şube müdürlüğü görevde yükselme sınavına girecek bir şef, yönetmelikte aranan "Şef olarak en az 6 yıl çalışmış olmak" şartını taşımadığı gerekçesiyle, başvurusu reddedilmiştir. Tartışma ise 16 günlük mehil müddeti süresinin, 6 aylık çalışma süresine dahil edilip edilmeyeceğinden çıkmaktadır.

Elazığ İdare Mahkemesi, mehil müddeti süresinin, görevde yükselme yönetmeliklerinde aranan süreye dahil edilmesi gerektiği yönünde karar vermiştir. Bu karar bir ilk derece mahkemesi kararıdır. İstinaf mahkemesi olan Bölge İdare Mahkemesinden de onaylanması halinde emsal niteliği taşıyacaktır.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber