Hakkari'de 4 kişinin ölümüne neden olan olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 4 kişinin ölümü ve 2 kişinin yaralanması olayıyla ilgili İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında görevlendirilen mülkiye ve polis baş müfettişleri inceleme başlattı. Olayla ilgili adli soruşturma da devam ediyor

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 07 Aralık 2017 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakkari'de 4 kişinin ölümüne neden olan olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

"08 Ekim 2016 tarihinde Hakkari ili Yüksekova ilçesinde zırhlı taktik aracının kulesindeki silahın ateş alması sonucu dört vatandaşımızın hayatını kaybettiği, iki vatandaşımızın ise yaralandığı olayla ilgili olarak bazı basın yayın organlarında bugün yer alan 'aracın silahının üç emniyetinin de açık olduğu, atışa hazır pozisyonda hareket ederek sürekli sivilleri hedef aldığı ve seri şekilde ateş açtığının görüldüğü' iddialarının görüntülerle paylaşıldığı haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Terörle mücadele kapsamında kullanılan zırhlı taktik araçlarının devriye görevini ifa ederken olası tehditlere karşı tüm silahlarının kullanıma hazır durumda bulundurulması görev gereğidir. Dolayısıyla bahsi geçen üzücü olayla ilgili özel bir uygulama değil, tüm görevler için geçerli genel bir uygulama söz konusudur. Bakanlığımız tarafından görevlendirilen müfettişlerce yapılmakta olan idari tahkikat süreci devam etmektedir. Söz konusu olayla ilgili olarak adli soruşturma da ilgili makamlarca sürdürülmektedir.

HER YÖNÜYLE İNCELENİYOR

Devam etmekte olan adli ve idari tahkikat sürecini sekteye uğratmaya ve Teşkilatımızla vatandaşlarımız arasında var olan güven duygusunu zedelemeye yönelik bu tür iddialar gerçeği yansıtmamaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber