FETÖ'den tutuklu Rektör İbicioğlu rüya görmüş

Eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığın yargılanmasına devam edildi. Eski SDÜ Rektörü İbicioğlu "Dört ay önce rüya görmüştüm ve bunu size daha önce anlatmıştım. Hayırlı bir rüyaydı ve sizin de bu rüyayı hayra yormanızı istiyorum. Halen tutukluyum. Nasıl oldu anlamadım, kendimi terörist olarak buldum bir anda. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2017 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'den tutuklu Rektör İbicioğlu rüya görmüş

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davada, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.

Duruşmada, eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, eski Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan ve Ali İhsan Altınok'un da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklarla tutuksuz yargılananlardan bazıları hazır bulundu.

İzmir'e nakledilen örgütün sözde Isparta bölge sorumlusu olduğu iddia edilen Osman Demirhan ile sözde üniversite sorumlusu olduğu ileri sürülen Cabir Doğan, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç ve eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşma bazı derneklerin davaya katılım taleplerinin okunmasıyla başladı. Mahkeme heyeti taleplerin reddine karar verdi.

Söz verilen eski Isparta Valisi Oğuz, bu yaşına kadar hiçbir örgüte, cemaate ve tarikata üye olmadığını iddia etti.

Kendisine kumpas kurulduğunu ileri süren Oğuz, "70 yaşındayım. Yemin ediyorum bir saniye bile örgütle işim olmadı. Bana yapılan bu kumpas aydınlatılacak. Mahkeme heyetine güveniyorum." dedi.

Eski SDÜ Rektörü İbicioğlu ise FETÖ ile iş birliği yapmadığını öne sürdü.

Hastaneye alınan kişilerin devlet memuru olduğunu savunan İbicioğlu, "Dört ay önce rüya görmüştüm ve bunu size daha önce anlatmıştım. Hayırlı bir rüyaydı ve sizin de bu rüyayı hayra yormanızı istiyorum. Halen tutukluyum. Nasıl oldu anlamadım, kendimi terörist olarak buldum bir anda. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar da haklarındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını öne sürüp, tahliye ve beraatini istedi.

Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı dosyanın kapsamlı olduğunu, heyet halinde toplanıp, dosyaları tartışarak hüküm vereceklerini söyledi.

Mahkeme heyeti duruşmayı 11 Aralık'a erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber