Üniversiteliler temizlik için sokaklara çıktı

Düzce'de, "Toplum Gönüllüleri" üyesi 70 üniversite öğrencisi, çevre temizliğine dikkati çekmek amacıyla temizlik işçileri ile sabah erken saatte mesaiye başlayarak çöp topladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2017 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteliler temizlik için sokaklara çıktı

Düzce'de, "Toplum Gönüllüleri" üyesi 70 üniversite öğrencisi, çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Akçakoca ilçesindeki temizlik işçileri ile sokaklarda temizlik yaptı.

Düzce Üniversitesi (DÜ) Akçakoca Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin oluşturduğu "Toplum Gönülleri" topluluğunun 70 üyesi, belediye temizlik işçileri ile sabahın erken saatlerinde sokaklara çıkarak topladıkları atıkları, çöp bidonlarına ve konteynerlere boşalttı.

Topluluk temsilcisi Meryem Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin işletme yönetimi 2'inci sınıf öğrencisi olduğunu, grubun 2002 yılında kurulduğunu anlattı.

Temizlik yapmaktaki amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Hacıoğlu," Topluluk Türkiye genelinde 80 ilde var. Biz de 131'inci grubuz. Akçakoca'da bir üniversite olduğu için grubu burada da kurduk. En büyük amacımız farkındalık yaratmak." dedi.

Dünyanın, tüm canlıların yaşadığı bir yer olduğunu, bunun için de dünyayı temiz tutmanın gerekli olduğunu vurgulayan Hacıoğlu, şunları kaydetti:

"İnsanların bakış açısı bir yandan iyi oldu. Bir yandan da garipsediler. Böyle bir şey ile karşılaşmadıkları için böyle şeylere alışkın olmadıklarını anladık. Biz de onlarda farkındalık yaratmak için daha fazla etkinlik yapacağız. Onlar bizlere alışacak. Çevreyi temizlemek, korumak sadece belediyedeki ağabeylerimin görevi değildir. Çevreyi korumanın, 7'den 70'e herkesin görevi olduğunu düşünüyorum. Sadece bizim değil dünya. İnsanlara, hayvanlara bütün canlılara ait."

Üniversite öğrenicileri daha sonra, temizlik işçileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber