Gezi bahanesiyle FETÖ propagandasına götürmüşler

Kırıkkale'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına lise öğrencilerini geziye götürdükleri iddiasıyla haklarında dava açılan, FETÖ'nün kapatılan öğrenci yurdunda çalışan ve evlerinde kalan biri tutuklu 5 kişinin yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2017 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gezi bahanesiyle FETÖ propagandasına götürmüşler

Kırıkkale'de 2014 yılında lise öğrencilerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına Bolu Abant'a geziye götürdükleri ve bu bahaneyle Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) propagandasını yaptıkları öne sürülen, örgütün öğrenci yurdunda çalışan ve evlerinde kalan biri tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "kamu kurum ve kuruluşlar ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından tutuklu yargılanan A.A. ile tutuksuz yargılanan C.S, K.D, Z.K. ve H.C. ile avukatları hazır bulundu.

Sanıkların ifadelerini alan mahkeme heyeti, sanık A.A'nın dosyasının ayrılmasına karar vererek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 8 Şubat'a erteledi.

Aynı mahkemedeki diğer duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu bulunan halk sağlığı uzmanı Murat Emrah Açıkgöz ile avukatı hazır bulundu.

Sanık Açıkgöz, savunmasında, gerek iş hayatında gerekse aile hayatında silahlı terör örgütüyle bir bağlantısının olmadığını, ByLock kullanmadığını iddia ederek, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti sanığa "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl 3 ay 7 gün hapis cezası verdi.

Aynı mahkemedeki başka bir duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu bulunan M.D. ile avukatı hazır bulundu.

Sanığın savunmasını alan mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber