Erzurum'da 2 öğretmene FETÖ'den tahliye

''Terör örgütü üyesi" olmak suçundan 5 eski öğretmenin yargılandığı davada, 2 sanığın tahliyesine karar verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2017 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzurum'da 2 öğretmene FETÖ'den tahliye

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 5 eski öğretmenin, "terör örgütü üyesi" olmak suçundan yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar Ufuk Gürbüz, Cevdet Arslan, Abdullah Keleş ve Ahmet Ziyaeddin Çelenkoğlu ile avukatlar hazır bulundu. Tutuksuz sanık Mustafa K. ise duruşmaya katılmadı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanıklar Keleş ve Gürbüz'ün üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti ile haklarındaki delil durumu dikkate alınarak tutukluluk hallerinin devamına, diğer tutuklu sanıklar Çelenkoğlu ve Arslan'ın tutuklu kaldıkları süre ve haklarındaki delil durumu dolayısıyla tahliyelerine karar verilmesini talep etti.

Sanık Keleş'in avukatı Tevfik Haktan Avnik ve sanık Gürbüz'ün avukatı Münip Polat, müvekkillerinin tutuklulukta uzun süre geçirdiklerini, kaçma şüphelerinin olmadığını belirterek tahliye talebinde bulundu.

Sanık Arslan, savunmasında, hakkında ByLock programına ilişkin bir tespit bulunmadığını ve uzun süredir tutuklu bulunduğunu belirterek tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, Ahmet Ziyaeddin Çelenkoğlu ve Cevdet Arslan'ın tutuklulukta geçirmiş oldukları süre, haklarında ByLock kullanıcısı olduklarına dair bir tespitin bulunmamasından dolayı tahliyelerine karar verdi.

Diğer tutuklu sanıklar Ufuk Gürbüz ve Abdullah Keleş'in tutukluluk hallerinin devamına karar veren heyet, eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede eski öğretmen 5 sanığın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber