Sivas'ta pazar günü 'drone' uçuşları yasaklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas'ta 10 Aralık Pazar günü katılacağı toplu açılış töreni ve ilçe kongresi sırasında drone uçurulması yasaklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2017 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sivas'ta pazar günü 'drone' uçuşları yasaklandı

Sivas'ta pazar günü 'drone' uçuşları yasaklandı. Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Aralık Pazar günü Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 6'ncı Olağan Kongresi sebebiyle çeşitli inceleme gezi ve programlara katılmak üzere ilimizi ziyaret edecekleri bildirmiştir. Bu kapsamda ilimiz hava sahasında sivil insansız hava araçları İHA veya drone ve motorlu çok hafif araçlarının ne şekilde kullanılabileceği belirtilmiş olup, bu tür araçların düzenlemenin haricinde uçuş yapması yasaklanmıştır. Belirtilen yasağa uymayanlarla ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılacağı bildirildiğinden 10 Aralık Pazar günü drone uçurulamayacaktır" denildi.

GEÇİŞ GÜZERGAHLARINA ARAÇ PARK ETMEK DE YASAK

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde kullanacağı güzergahlar olan Farabi Caddesi, Toptancılar Caddesi, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, İnönü Bulvarı, Atatürk Caddesi, Fethi Akyüz Caddesi, Bağdat Caddesi, Üniversite Yolu, İsmet Yılmaz Bulvarı, Kayseri Caddesi üzerine ve Cumhuriyet Meydanı'na açılan cadde ve sokaklarda araç park edilmemesi, araç parkı için arka sokakların tercih edilmesi gerektiği, vatandaşların mağdur olmaması için toplu taşıma araçlarının kullanılması gerektiği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber