Demirtaş'ın tutukluluğuna devam kararı verildi

Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın yargılanmasına başlandı. Demirtaş, savunmasının SEGBİS sistemi ile alınmak istenmesiyle nedeniyle duruşmaya katılmadı. Demirtaş, yargılamanın durdurularak, SEGBİS ile savunmasının alınmasına izin veren yasa hükmünün iptali için davaya bakan mahkemenin, Anayasa Mahkemesine iptal başvurusunda bulunmasını istedi. Mahkeme, Demirtaş'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Aralık 2017 20:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Demirtaş'ın tutukluluğuna devam kararı verildi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması 399 gün sonra bugün yapıldı. Duruşmanın yapılacağı salona avukatlar ve basın dışında kimse alınmadı.

Geçen yıl 4 Kasım'da tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'örgüt yöneticiliği' suçlamasıyla yargılandığı ana davanın ilk duruşması, bugün Ankara'da görüldü. Demirtaş'ı savunmak üzere duruşmaya Türkiye'nin pek çok farklı kentinden bin 200'e yakın avukat katıldı. Duruşma Ankara Adliyesi'nden Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki bir salona alındı.

Duruşmada, Selahattin Demirtaş'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma 14 Şubat gününe ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber