ÖSYM, ALES sonuçlarını açıklamakta acele etmeli!

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) 18 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Yüzlerce akademik kadro ve lisansüstü öğrenci alımları devam ederken adayların merakla beklediği ALES sonuçlarını ÖSYM ne zaman açıklayacak?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Aralık 2017 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM, ALES sonuçlarını açıklamakta acele etmeli!

Bilindiği üzere, hem öğretim üyesi harici öğretim elemanı başvurularında hem de üniversitelerin yüksek lisans ve doktora öğrenci alımlarına başvurularda ALES puanı olması mevzuatın amir hükmüdür.

Halihazırda 56'dan fazla devlet üniversitesi yılın son günlerinde öğretim üyesi harici öğretim elemanı (öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, okutman, uzman) kadrolarını ilan etmişlerdir. Bugünlerde ilanların gün geçtikte artacağı da muhtemeldir. Ayrıca, üniversitelerin 2017-2018 bahar dönemine ilişkin yüksek lisans ve doktora öğrenci alımları da başlamıştır.

Bu bakımdan, akademik personel alımlarına veya lisansüstü öğrenci alımlarına başvurmak için zorunlu şart olan ALES'in açıklanması akademik kariyer hedefi olan kişiler için önem arz etmektedir.

Yetkililerin bu bahsettiğimiz iki konuyu gözönüne alarak sınav sonuçlarını mümkün olan en kısa sürede açıklamalarını talep ediyoruz...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber