Belediyede 'sahte diploma' komisyonu kurdu

Belediyede sahte diploma ile işe girenler olduğuna yönelik gelişmeleri incelemek için Arnakutköy Belediyesi komisyon kurdu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Aralık 2017 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediyede 'sahte diploma' komisyonu kurdu

MUSTAFA K. EROL

Arnavutköy Belediyesi sahte diplomayla işe alımlar yapıldığı iddialarıyla gündemde. MHP'li Meclis Üyesi Muharrem Yaman belediyede 30'a yakın kişinin sahte diplomayla işe alındığı iddialarını soru önergesi vererek gündeme getirdi.

Aydınlık, iddialarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kamu davası açtığını geçtiğimiz ay duyurdu.

Son olarak Arnavutköy Belediyesi, iddiaları araştırmak için komisyon kurdu. Muharrem Yaman'ın önergesine 27 Kasım'da yanıt veren Arnavutköy Belediyesi, konuyu araştırmak için belediye bünyesinde komisyon kurulduğu belirtti.

BAŞKAN İSTEDİ

Yanıtta, komisyon kurulmasının Belediye Başkanının isteğiyle gerçekleştirildiği belirtildi: "Başkanlık makamının konuyu araştırmak için komisyon kurulması talimatı üzerine, belediyemiz emrinde görev yapmakta olan memur, işçi, sözleşmeli personel ve hizmet alım yoluyla çalıştırılan personelden diploma kriteri getirilen görevlerde istihdam edilenlere ait öğrenim belgelerini incelemek üzere komisyon teşekkül ettirilmiş olup çalışmalara başlanmıştır."

SAHTECİLİK DAVASI

İddialarla ilgili Aydınlık'ın 26 Kasım'daki haberinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir kişi hakkında soruşturma yürüttüğü ve iki kişinin de resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla hakim karşısına çıkacağı kamuoyuna duyuruldu. Savcılığın hazırladığı iddianamenin içeriğinde belediye çalışanı iki kişinin sahte diploma hazırlama organizasyonu yaptığı bir kişinin de sahte lise diploması ile işe girmeyi amaçladığı belirtiliyor. Muharrem Yaman ise, sahte diploma ile işe alındığı iddia edilen kişilerin AKP teşkilatlarından olduğunu ve sahte diploma ile işe giren bazı isimlerin halen çalıştığı iddialarını gündeme getirmişti. Komisyon kuran belediye, sonuçların paylaşılacağını duyurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber