Selçuk Üniversitesi'nden adrese teslim ilan

Selçuk Üniversitesi tarafından verilen öğretim üyesi ilanında kişiye özel şart taşıyan kadrolar oldukça dikkat çekiyor ! Doğrudan adrese teslim ilanlar her geçen gün azalması gerekirken artıyor !

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Aralık 2017 14:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Selçuk Üniversitesi'nden adrese teslim ilan

Selçuk Üniversitesi tarafından verilen öğretim üyesi ilanında kişiye özel şart taşıyan kadroların sayısı oldukça fazla ! Üniversite doğrudan kendi alacağı kişilere özel çalışma alanları yazarak diğer adayların müracaatlarını engelliyor...

İŞTE O İLANDA YER ALAN BAZI KADROLAR VE İLAN ŞARTLARI

Birimi

Anabilim Dalı

Unvanı

Derece

Adet

Özel Şart

Ziraat Fakültesi

Hayvan Yetiştirme

Doçent

1

1

Koyunlarda karkas özellikleri ve yağ asitleri konusunda çalışmış olmak.

Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu

Hemşirelik

Yrd. Doç.

1

1

Hemşirelik lisans mezunu olmak ve Halk Sağlığı Esenlik Ölçeği konusunda doktora çalışması bulunmak.

Diş Hekimliği Fakültesi

Pedodonti

Yrd. Doç.

1

1

Direkt konvansiyonel laringoskopiye bağlı diş hasarı konusunda prospektif gözlemsel çalışma yapmış olmak.

Eczacılık Fakültesi

Analitik Kimya

Yrd. Doç.

3

1

Krom (VI) türlerine duyarlı iyon-seçici elektrot hazırlanması ve bu elektrotların ilaç analizinde kullanılması ile ilgili çalışmaları olmak.

Fen Fakültesi

Biyoteknoloji

Yrd. Doç.

2

1

Uzamsal Foton Dolaşıklığı alanında doktora ve Akıllı sinir sistemi implantları konusunda çalışma yapmış olmak.

Mühendislik Fakültesi

Çevre Bilimleri

Yrd. Doç.

1

1

PE, PP, PET, PS ve karışık plastik grubu atıkların pirolizinden elde edilen katı ürünün epoksi kompozit üretiminde kullanılması konusunda doktora yapmış olmak.

Mühendislik Fakültesi

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Yrd. Doç.

1

1

h-BN tahviyeli akımsız nikel kaplamalar konusunda çalışmalar yapmış olmak, Metalurji Malzeme Müh. alanında lisans ve yüksek lisans yapmış olmak.

Mühendislik Fakültesi

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Yrd. Doç.

1

1

Sinkrotron ışık kaynağı ile nano malzemelerde termokinetik karakterizasyon alanında çalışmalar yapmış olmak, malzeme bilimi ve mühendisliği alanında doktora yapmış olmak.

Spor Bilimleri Fakültesi

Rekreasyon ABD

Yrd. Doç.

2

1

Mükemmelliyetçilik ve Bedenle ilgili algıların egzersiz ortamında sürekli optimal performans duygu durumu üzerine doğrudan ve dolaylı etkileri konusunda ve egzersiz psikolojisi alanında araştırmalar yapmış olmak.

Tıp Fakültesi

Anesteziyoloji ve Reanimasyon

Yrd. Doç.

1

1

Laparoskopik kolesistektomi operasyonlarında farklı genel anestezi yöntemlerinin laktak ve karaciğer enzimleri üzerine etkisi ve aynı tür operasyonlarda farklı PEEP düzeylerinin serebral oksijen saturasyonu üzerine etkileri konularında çalışmaları olmak.

Yukarıda gördüğünüz üzere koyunlar üzerine çalışanından tutun da halk sağlığında esenlik ölçeği çalışanına kadar ilanlarda her türlü kişiye özel şarta yer verilmiş. Sadece, kişilerin giydikleri bir tek ayakkabılarının numarası yazılmamış !

Üniversitelerde birilerine kadro vermek adına diğer adaylar başvuramasın diye kişiye özel çalışma şartları/doktora tez konularının yazılması ne kadar doğru bir harekettir ! Bu bakımdan, bildiğiniz üzere bu konuyu sıklıkla eleştirerek ülkemizin bu kanayan yarasına dikkat çekmeye devam ediyoruz.

Ama maalesef ülkemizin örnek olması gereken büyük üniversiteleri kişiye özel düzeyde ilanlarını devam ettirerek kötü örnek sayısını daha da artıyorlar...

Umuyoruz ki sürekli eğildiğimiz bu konuyu/sorunu da önümüzdeki yıldan itibaren çözerek bir işaret fişeğini bu konu üzerinden yakmış oluruz !

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber