Komiser yardımcısı adayın, mülakatta başarısız sayılma işlemine yürütmeyi durdurma kararı

Ankara 12. İdare Mahkemesi, sınava giren bir polis memurunun açtığı davada, komiser yardımcılığı sınavının mülakatını, davayı açan aday yönünden yürütmesinin durdurdu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Aralık 2017 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Komiser yardımcısı adayın, mülakatta başarısız sayılma işlemine yürütmeyi durdurma kararı

Emniyet Genel Müdürlüğü, bu yıl yayımladığı duyuruyla, polisler arasından 1000 komiser yardımcısı alacağını duyurmuştu. Tıklayınız.

Ancak yazılı sınavda 10 bin aday içinde 180. sırada yer alan bir aday, fiziki yeterlik sınavında da tam puan almasına rağmen mülakat sınavında 70 puan alarak 1800'e gerilemiştir.

Bu aday, idare mahkemesi nezdinde, mülakatın iptali için dava açmıştır. İdare mahkemesi, Emniyet Genel Müdürlüğünden bilgi talep etmiştir. Gelen bilgiler arasında 4 üye ile psikolog olan mülakat komisyonunun beşinci üyesinin verdiği notlar arasında uyumsuzluk tespit edilmiştir.

Kura çekilerek çıkan soruya verilen yanıtı değerlendiren 4 komisyon üyesi "Konu hakkında bilgi düzeyi" ve "Özgüven" başlıkları için "Soruya eksik cevap verdi, duygularını kontrol edemiyor, özgüveni düşük" notunu düştüler.

Psikolog üye ise "Soruya doğru cevap verdi, özgüveni tam ve dışa dönük" değerlendirmesini yaptı.

3 üyeden oluşan mahkeme başkanlığı, üyeler arasında değerlendirmedeki tutarlılık bulunmadığı gerekçesiyle, adayın mülakatta başarısız sayılma işlemini iptal etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber