FETÖ'nün son kumpasında da beraatin yolu açıldı

FETÖ'nün Şike, 17-25 Aralık, Balyoz ve MİT kumpası gibi çöken Ergenekon davasının Erzincan'daki ayağında yargılanan 14 sanık için savcı son sözünü söyledi. Bütün sanıklar için beraat istedi

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 17 Aralık 2017 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün son kumpasında da beraatin yolu açıldı

KENAN BUTAKIN

Terör örgütü FETÖ'nün kumpas girişimlerine alet ettiği Ergenekon ana davasında geçtiğimiz yıl tüm sanıkların beraatine karar verilirken, Erzincan'daki ayağında yargılıma geçen hafta karar aşamasına geldi.

Dava kapsamında daha önce Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı ve CHP Milletvekili İlhan Cihaner ile eski 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk beraat etti. 14 sanığın yargılandığı son iddianameye ilişkin duruşma da geçtiğimiz Perşembe yapıldı. Erzincan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, CHP eski Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ile darbe girişiminden sonra tutuklanan Manisa Merkez Komutanı Albay Murat Yılmaz ile birlikte 14 sanık yer alıyor. Yılmaz, Manisa'da verdiği ifadesinde darbe girişiminde yer almadığını belirterek, daha önce şu anda tutuklu olan FETÖ'cü savcı Osman Şanal'ın hedefinde olduğuna dikkat çekmişti.

Sanıkların birçoğunun SEGBİS sistemi ile ifadelerinin alındığı davada da, savcılık tarafından 14 sanığın da beraati talep edildi. Mahkeme heyeti ise kararı önümüzdeki günlerde açıklayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber